Apple și Foxconn mută o parte fabricile de tablete și laptop-uri din China în Vietnam

26.11.2020
Apple și Foxconn mută o parte fabricile de tablete și laptop-uri din China în Vietnam

Zvonurile că Apple încearcă să se depărteze cât mai mult de China par să fie fondate. Producătorul american lucrează în prezent cu Foxconn pentru a stabili noi linii de asamblare pentru produsele sale din familiile iPad și MacBook în afara Chinei. Una dintre țările vizate este chiar Vietnam, unde Apple asamblează deja alături de alți parteneri accesorii precum AirPods și Apple Watch.

Apple și Foxconn aleg Vietnam pentru a se depărta de China

Conform Reuters, noile linii de asamblare Foxconn pentru tablete și laptop-uri ar putea fi deschise chiar în prima jumătate a anului 2021, fabrica urmând să fie construită în regiunea Bac Giang din nord-est-ul țării. Desigur, nu toate modelele de iPad și MacBook ar urma să fie mutate în Vietnam, însă este încă un pas prin care Apple scapă de dependența pe care o are în prezent de fabricile partenerilor săi din China.

Deja există o subsidiară Foxconn în Vietnam numită FuKang Technology Co Ltd, înființată de curând, cu capital de 270 de milioane de dolari, sub care va fi dezvoltată noua fabrică Foxconn pentru Apple. Iar noile linii de producție nu vor suplini obligatoriu liniile deja existente. O anume parte din capacitatea de producție Foxconn va fi mutată din China în Vietnam. Nu este clar momentan cât de mare va fi impactul.

De altfel, și Foxconn încearcă de asemenea să își diversifice portofoliul de fabrici, urmând să deschidă o fabrică pentru Apple chiar și în SUA. Totuși, decizia de a scădea afacerile pe care Apple și Foxconn le au în China sunt cauzate în primul dând de relațiile economice din ce în ce mai deteriorate dintre autoritățile americane și cele chineze.

Așa cum SUA a putut bloca anumite companii chineze de la tehnologii americane, și China poate la rândul său să blocheze companii americane în a mai produce dispozitive pe teritoriul său.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult