Apple va prezenta noi produse pentru educaţie la sfârşitul lunii

16.03.2018
Apple va prezenta noi produse pentru educaţie la sfârşitul lunii

Ne aşteptam ca Apple să ţină un eveniment în această primăvară, însă nu credeam că acesta va avea loc fix în aceeaşi zi în care Huawei, Xiaomi şi alţi câţiva producători îşi anunţă noile dispozitive de top. Pe 27 martie, compania americană ne va prezenta noile sale produse orientate către educaţie, ceea ce sugerează că este posibil să vedem atât hardware, cât şi software nou, care ar putea ajuta studenţii în sălile de curs.

Întrucât MacBook Air este unul dintre cel mai populare laptop-uri atunci când vine vorba despre computere pentru „şcoală”, ne aşteptăm să vedem noul laptop mai „ieftin” al companiei în cadrul acestui eveniment. Descrierea evenimentului spune că vom vedea noi soluţii atât pentru profesori, cât şi pentru studenţi, deci ar putea intra în ecuaţie şi un laptop mai scump, cu ecran retina, de pe care să poată fi prezentate cursurile la catedră.

Nu în ultimul rând, acesta ar putea fi evenimentul în care să primim noi detalii despre noi tablete din gama iPad, zvonurile recente sugerând că un iPad cu ecran fără margini şi cu sistemul de autentificare Face ID va fi prezentat în curând. Nu este exclusă nici lansarea unui model de iPad ieftin, precum modelul de anul trecut, dar care să ofere suport pentru stylus-ul Apple Pencil, o unealtă care s-ar putea dovedi utilă în aplicaţii educaţionale.

În cazul în care vă întrebaţi de ce toţi producătorii se înghesuie să îşi prezinte produsele la finalul lunii martie, motivele par a fi pur financiare. Sfârşitul lunii martie este pentru multe companii finalul anului fiscal, iar creşterea valorii acţiunilor la final de an ar putea îmbunătăţi substanţial rezultatele financiare pentru ultimul trimestru.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult