Apple vinde peste 50% din telefoanele premium la nivel global. 87% din telefoanele peste 800$

17.09.2021
Apple vinde peste 50% din telefoanele premium la nivel global. 87% din telefoanele peste 800$

În ciuda faptului că nu produce smartphone-uri ieftine, Apple este constant în topurile de vânzări, ba chiar telefoanele sale sunt de multe ori cele mai bine vândute din lume, în ciuda prețurilor. Conform unui nou studiu de piață Counterpoint pentru piața de smartphone-uri premium la nivel global, Apple deține aproximativ 87% din piața de dispozitive cu prețuri peste 800 de dolari, în timp ce are mai mult de jumătate din piața de telefoane cu preț de peste 400 de dolari. În top se află și Samsung, Huawei, Xiaomi și Oppo.

Conform raportului Counterpoint, în trimestrul 2 din 2021, piața de telefoane cu prețuri de peste 400 de dolari a crescut cu 46%, un procent mai mare decât cel al întregii piețe de smartphone-uri, care a crescut în aceeași perioadă cu 26%. 84% dintre telefoanele premium vândute în T2 2021 sunt 5G, iar restul sunt 4G.

Atunci când vine vorba de vânzări însă, pe segmentul de telefoane cu prețuri mai mari, compania nu prea are concurență serioasă. Apple vine pe primul loc, fiind urmată de Samsung, Huawei, Xiaomi și Oppo:

Vânzări de smartphone-uri cu preț de peste 400 dolari:

  • Apple – 57%
  • Samsung – 17%
  • Huawei – 6%
  • Xiaomi – 6%
  • Oppo – 5%
  • Altele – 9%

apple premium

Putem observa astfel că în afară de Apple și Samsung, celelalte companii vând foarte puține unități de smartphone-uri cu prețuri ridicate, în comparație cu totalul unităților pe care le vând în total. Este surprinzător că Huawei încă se află în acest clasament, după ce a fost depășit la nivel mondial de către Xiaomi, Oppo și Vivo.

Apple este pe primul loc la vânzări premium în toate regiunile

Apple s-a bucurat în 2021 de o creștere de 74% față de anul trecut pe acest segment, în mare parte datorită succesului modelelor iPhone 12, lansate în 2020. Acestea au fost primele modele Apple cu 5G și totodată primele care au adus ecrane OLED pe modelele de bază ale seriei.

Pe regiuni, Apple este pe primul loc la capitolul telefoane premium, iar Samsung predominant pe locul al doilea. Huawei înlocuiește Samsung în China pentru locul 2, în timp ce locul 3 este diferit în majoritatea regiunilor, aici fiind o luptă între OnePlus, Motorola, Xiaomi, Oppo și Vivo.

sursa: Counterpoint

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult