ASUS România şi-a stabilit un obiectiv ambiţios: 10% din piaţa locală de smartphone-uri în 2017

ASUS România şi-a stabilit un obiectiv ambiţios: 10% din piaţa locală de smartphone-uri în 2017
ASUS România estimează pentru 2017 o cotă de piaţă de 10% pe piaţa locală de smartphone-uri, potrivit lui Ciprian Donciu, country manager şi business development manager în cadrul companiei.
 
„Anul viitor estimez că vom ajunge la o cotă de peste 10% pe piaţa locală liberă (fără abonament – n.red.)”, a precizat Donciu, adăugând că ASUS este de asemenea în discuţii cu operatorii telecom care activează pe plan local pentru a comercializa smartphone-urile la pachet cu abonamente. „Cu siguranţă vom avea oferte cu operatorii telecom anul vitor, cel mai probabil la începutul celui de-al doilea trimestru. Însă noi ne concentrăm în principal pe piaţa open channel, iar vânzările care vor veni prin intermediul operatorilor vor fi bonus”, a explicat el.

Compania taiwaneză se concentrează pe segmentele mid-high prin noua gamă de smartphone-uri lansată pe plan local – ZenFone 3.

În total, gama ZenFone 3 cuprinde patru modele – ZenFone 3 Deluxe (vârful de gamă care vine echipat cu memorie RAM de 6 GB, procesor Qualcomm Snapdragon 821, cameră foto de 23 MP, ecran de 5,7 inchi cu rezoluţie Full HD şi carcasă de aluminiu), ZenFone 3 Ultra, ZenFone 3 şi ZenFone 3 Max.

 
La finalul lunii septembrie, ASUS  ajunsese pe plan local la vânzări de 45.000 de smartphone-uri din gama anterioară ZenFone2. Compania mizează însă pe dublarea numărului de unităţi vândute până la finalul acestui an, odată cu lansarea noii game.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult