ATM-urile Bitcoin, investigate pentru facilitarea spălării de bani și declarate ilegale

13.03.2022
ATM-urile Bitcoin, investigate pentru facilitarea spălării de bani și declarate ilegale

Probabil, cea mai promițătoare mișcare în direcția adoptării la scară largă a criptomonedelor, introducerea ATM-urile Bitcoin este complet întoarsă de autoritățile britanice, care tocmai au declarat ilegală cea mai la îndemână opțiune pentru cumpărarea și vânzarea de monede Bitcoin.

Potrivit Autorității de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), ATM-urile care facilitează cumpărarea și vânzarea de criptomonede sunt acum ilegale, existând suspiciuni că această modalitate de tranzacționare a fost exploatată pentru facilitarea activităților asociate spălării de bani, profitând de condițiile relaxate care nu impun declinarea fără echivoc a identității participanților la tranzacții.

Potrivit autorităților britanice ”Niciuna dintre firmele de cripto-active înregistrate nu a fost aprobată să ofere servicii de cripto ATM, ceea ce înseamnă că oricare dintre aceste operațiuni în Marea Britanie se desfășoară în afara legii,  consumatorii nu ar trebui să le folosească”, a continuat FCA.

Potrivit datelor oferite online, de Coin ATM Tracker, în prezent există 84 de ATM-uri Bitcoin amenajate în Marea Britanie. În practică, numărul acestora nu este cunoscut cu exactitate. Același website listează peste 34.000 de bancomate criptografice numai în SUA, de departe cel mai mare număr din lume.

”Suntem îngrijorați de automatele cypto care funcționează în Marea Britanie și vom contacta operatorii pentru a solicita oprirea acestora, sub amenințarea unor sancțiuni suplimentare”, au precizat reprezentanții FCA într-un comunicat de presă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult