Autorităţile antitrust din Coreea de Sud acuză Apple că a încheiat contracte abuzive cu operatorii telecom

28.06.2016
Autorităţile antitrust din Coreea de Sud acuză Apple că a încheiat contracte abuzive cu operatorii telecom
Apple a obligat operatorii telecom din Coreea de Sud să cumpere un volum minim de smartphone-uri iPhone şi să suporte o parte din costurile reparaţiilor acestora, potrivit autorităţilor antitrust din statul asiatic. Mai mult, operatorii nu sunt lăsaţi să ofere iPhone la preţ subvenţionat. Acuzaţii similare i-au fost aduse recent companiei americane în Franţa. 
 
Nereguli au fost descoperite şi în contractele încheiate de Apple în Coreea cu partenerii care oferă servicii de service pentru produsele companiei. În unele documente se stipulează că aceştia nu pot da Apple în judecată mai devreme de un an de la o eventuală dispută. 
 
Citeşte şi: Noi informaţii despre iPhone 7: jack de căşti, sistem dual-camera şi două cartele SIM
 
Astfel de clauze au fost descoperite şi în Franţa, iar autorităţile au spus că Apple trebuie să le plătească celor patru operatori telecom afectaţi compensaţii în valoare de 48,5 milioane de euro, dar şi o amendă de 8 milioane de euro. 
 
Mai mult, în 2013, compania americană a fost amendată în Taiwan deoarece a intervenit în procesul de stabilire a preţurilor pentru iPhone de către operatori. 
 
 
Deocamdată nu se cunosc alte informaţii despre cazul din Coreea de Sud, ţara-mamă a Samsung Electronics, cea mai mare rivală a Apple. 
 
Gigantul american are noi probleme şi în China. Autorităţile din Beijing au interzis vânzarea smartphone-urilor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus deoarece terminalele ar încălca brevete de design deţinute de compania Shenzhen Baili, care produce modelul de telefon inteligent 100C. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult