Banca Transilvania va integra inteligenţa artificială în aplicaţiile sale

20.03.2018
Banca Transilvania va integra inteligenţa artificială în aplicaţiile sale

Banca Transilvania colaborează cu compania furnizoare de aplicaţii bancare cognitive Personetics pentru includerea inteligenţei artificiale în serviciile sale, informează un ccomunicat al instituţiei.

 

Aplicaţia de banking cognitiv va fi integrată noilor versiuni BT24 Internet Banking şi Mobile Banking, care vor fi lansate în acest an. Clienţii Băncii Transilvania vor primi în timp real informaţii personalizate, utile pentru managementul banilor. „Parteneriatul cu Personetics ne permite să creştem viteza cu care ieşim în piaţă cu oferte şi informaţii personalizate, pentru fiecare client BT. Acest parteneriat şi lansările care vor urma sunt un pas important în strategia noastă privind orientarea spre digital, spre experienţa oferită clienţilor”, spune Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

 

 

„Având în vedere tendinţele actuale – open banking şi acordul PSD2 – posibilitatea de a folosi datele pentru a oferi servicii şi îndrumare personalizată va deveni un diferenţiator-cheie pentru instituţiile financiare din Europa sau de oriunde din lume”, declară David Sosna, Co-fondator şi Director General, Personetics.

CITEŞTE ŞI: Prima persoană ucisă de un automobil autonom. Compania Uber suspendă testarea maşinilor fără şofer în SUA

Aplicaţiile cognitive Personetics (Personetics’ Financial AI Brain) sunt folosite de 35 milioane de clienţi ai instituţiilor financiare din întreaga lume.

 

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România şi nucleul Grupului Financiar BT.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult