Bill Gates renunţă la postul său din cadrul Microsoft, compania pe care a fondat-o în 1975

16.03.2020
Bill Gates renunţă la postul său din cadrul Microsoft, compania pe care a fondat-o în 1975

Bill Gates, co-fondator Microsoft, şi-a anunţat oficial retragerea din conducerea companiei. Acesta a renunţat la postul de CEO în 2000, când l-a ales pe Steve Ballmer ca succesor şi a preluat postul de şef al consiliului de directori, înainte ca actualul CEO, Satya Nadella, să preia operaţiunile globale ale gigantului din tehnologie. Gates a renunţat în 2014 la funcţia de şef al consiliului, însă era încă unul dintre directorii companiei. Începând de vineri, 13 martie, acesta a renunţat şi la acest post.

„Am luat decizia de a renunţa la ambele posturi în consiliile de directori în care servesc, Microsoft şi Barkshire Hathaway, pentru a dedica mai mult timp priorităţilor filantropice globale în domeniile sănătăţii şi dezvoltării, educaţiei şi în eforturile mele de a aborda schimbarea climatului. Conducerile companiilor Berkshire şi Microsoft nu au fost niciodată mai puternice, aşa că este un moment bun să fac acest pas.” a anunţat Bill Gates în cadrul unui articol de pe LinkedIn.

„În cazul Microsoft, renunţarea la postul din consiliul de directori nu înseamnă că mă îndepărtez de companie. Microsoft va fi întotdeauna o parte importantă a realizărilor mele profesionale şi voi continua să interacţionez cu Satya şi conducerea diviziei tehnice pentru a ajuta la conturarea viziunii şi atingerea scopurilor foarte ambiţioase ale companiei. Sunt mai optimist ca niciodată pentru progresul pe care compania îl face şi pentru cum va continua să fie utilă omenirii.”

Bill Gates este în continuare unul dintre cei mai mari acţionari ai Microsoft, având în portofoliul său 1,36% din companie. Având în vedere faptul că Microsoft valorează 1,21 trilioane de dolari la bursă, valoarea acţiunilor lui Gates valorează în acest moment peste 16 miliarde de dolari.

Şi Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, a avut de asemenea câteva cuvinte de spus despre plecarea lui Gates:

„A fost o onoare şi un privilegiu să lucrez şi să învăţ de la Bill de-a lungul anilor. Bill a fondat compania crezând în democratizarea software-ului şi cu o pasiune pentru a rezolva cele mai importante provocări ale societăţii. Iar Microsoft şi lumea sunt mai bune datorită lui. Consiliul a beneficiat de pe urma conducerii şi viziunii lui Bill. Iar Microsoft va continua să beneficieze de pe urma pasiunii tehnice a lui Bill şi sfaturilor sale pentru a împinge mai departe produsele şi serviciile noastre. Sunt recunoscător pentru prietenia lui Bill şi aştept cu entuziasm să continuăm să lucrăm alături de el pentru a realiza misiunea şi pentru a oferi fiecărei persoane şi fiecărei organizaţii de pe planetă puterea de a realiza mai mult.”

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult