Binance, prădat de 568 milioane dolari în criptomonede BNB

07.10.2022
Binance, prădat de 568 milioane dolari în criptomonede BNB

În hack-ul confirmat chiar de CEO-ul Binance, Changpeng „CZ” Zhao, ar fost sustras echivalentul a 568 milioane dolari în criptomonede BNB (Binance Coin).

Potrivit explicației oferite, hackerii ar fi atacat un „pod” creat între rețele blockchain. Vulnerabilitatea descoperită a permis crearea de extra-monede BNB, care au fost trimise în conturi deținute de atacatori și schimbate apoi cu alte criptomonede.

„Problema este rezolvată acum. Fondurile dumneavoastră sunt în siguranță. Ne cerem scuze pentru inconvenient și vom oferi noi actualizări în consecință”, a continuat Zhao pe Twitter.

Pierderea este estimată la aproximativ 568 de milioane de dolari, aproximativ „un sfert din ultima ardere a BNB”, a scris Zhao într-un tweet separat. BNB este o monedă Binance.

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat pentru Bloomberg că cel puțin 7 milioane de dolari din fondurile sustrase au fost „înghețate” prin blocarea conturilor în care au fost depozitate.

Confirmarea oficială a atacului Binance a apărut la două ore după ce pe contul de Twitter al exchange-ului a apărut un mesaj care anunța suspendarea temporară a tranzacțiilor BNB Chain, sub pretextul desfășurării unor operațiuni de mentenanță: „Vom suspenda temporar toate depunerile și retragerile prin lanțul BNB până când vor exista noi actualizări”, a scris Binance .

Aproximativ 2 miliarde de dolari au fost furate în atacuri cu criptomonede în acest an, iar multe dintre atacuri au fost comise de grupuri legate de Coreea de Nord, potrivit Bloomberg.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult