CEO-ul HMD Global a părăsit compania

20.07.2017
CEO-ul HMD Global a părăsit compania

Toate privirile sunt în acest moment îndreptate spre HMD Global, întrucât zvonurile sugerează că o lansare a unui model high-end Nokia cu Android este iminentă, însă în loc să primim un anunţ în această privinţă, compania pare să aibă alte probleme de rezolvat. CEO-ul proaspăt înfiinţatei companii, Arto Nummela, s-a retras de la conducere, fără să ofere detalii despre plecarea sa abruptă.

În perioada următoare, la conducerea HMD Global va fi pus un CEO interimar. Acest post va fi ocupat de Florian Seiche, co-fondator HMD Global şi preşedintele companiei, care va căuta alături de ceilalţi membri ai consiliului de directori un nou CEO care să preia aceste atribuţii. Compania a oferit un simplu comentariu standard în legătură cu această situaţie prin intermediul lui Sam Chin, chairman al consiliului de directori:

„Arto Nummela a jucat un rol important în crearea HMD Global, construind echipa şi lansând primele noastre produse. În numele întregului consilu directorial, îi mulţmesc lui Arto pentru contribuţia sa şi îi urez succes în activităţile sale din viitor.”

Având în vedere că în ultimele câteva luni HMD a lansat primele trei smartphone-uri Nokia cu Android, alături de noul 3310 şi alte două modele de feature phones, a anunţat un parteneriat cu ZEISS şi acum urmează să lanseze primul model de smartphone din gama high-end, plecarea lui Nummela este cel puţin ciudată, compania fiind fondată în urmă cu mai puţin de un an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult