China elimină impozitul pe profit pentru producătorii de semiconductori, ca răspuns la măsurile protecţioniste luate de SUA

31.03.2018
China elimină impozitul pe profit pentru producătorii de semiconductori, ca răspuns la măsurile protecţioniste luate de SUA

Ministrul de Finanţe al Chinei a anunţat vineri ca va elimina impozitele pe profit pentru producătorii de cipuri pentru a dezvolta acest sector şi a limita dependenţa de cipuri aduse din import, pe fondul tensiunilor comerciale cu SUA, relatează Mediafax.

 

Măsura vine în timp ce Statele Unite iau în considerare impunerea de taxe în valoare de 50 de miliarde de dolari pe exporturile chinezeşti, invocând practici comerciale discriminatorii în sectoarele de înaltă tehnologie, inclusiv în sectorul semiconductorilor.

 

Noile reguli pe care Guvernul chinez vrea să le pună în aplicare acoperă o gamă largă de companii de semiconductori, iar scutirea de taxe se va face pentru o perioadă de până la cinci ani. Ratele de impozitare după cei 5 ani vor reprezenta jumătate din 25% (cât sunt taxele actuale) până în al 10-lea an, a declarat vineri ministerul Finanţelor din China, Liu Kun.

 

 

Anunţul a fost lansat pentru a le ajuta pe companiile de producţie industrială şi pe cele de înaltă tehnologie de producţie şi inovare, susţinute de planul „Made in China 2025” (un plan pentru naţiunea asiatică de a mări competitivitatea în industriile emergente, de la tehnologia informaţiei la cea aerospaţială).

La ora actuală, China se bazează în mare măsură pe semiconductorii aduşi din import, care constituie una dintre cele mai mari categorii de importuri de valoare. Oficialii chinezi încearcă să depăşească rivalii străini şi astfel China să devină un producător de semiconductori de top până în 2030.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult