Co-Fondatorul OnePlus, Carl Pei, anunță noua sa companie: Nothing

27.01.2021
Co-Fondatorul OnePlus, Carl Pei, anunță noua sa companie: Nothing

Carl Pei, co-fondator OnePlus, a părăsit producătorul de smartphone-uri în toamna anului trecut. Acesta a anunțat că va pune bazele unei noi companii, însă nu a spus exact la momentul respectiv cum se va numi, ci doar că va dezvolta produse „inteligente” din domeniul audio. Se pare însă că tot nu știm ce va dezvolta Pei în viitor, însă acum avem măcar un nume pentru aceasta: „Nothing” (Nimic).

Nothing va dezvolta dispozitive audio inteligente

Pei a anunțat oficial înființarea companiei Nothing, care are acum un site oficial, un cont oficial de Twitter și un profil de Instagram. De altfel, înainte de dezvăluirea teaser-ului video, Pei a publicat pe contul său personal mesajul „We might announce nothing in the end”/„S-ar putea să anunțăm nimic, până la urmă”. Desigur, aceasta a fost o glumă, întrucât chiar așa se numește compania sa.

Descrierea companiei Nothing sugerează că va „elimina barierele dintre oameni și tehnologie și va crea un viitor digital fără limite”. Nu este prima dată când auzim despre o astfel de inițiativă. Înainte să se prăbușească sub propria greutate, și compania Essential a lui Andy Rubin avea în plan realizarea unui dispozitiv care să servească drept asistent AI pentru utilizator, putând realiza în fundal activități doar pe baza obiceiurilor pe care le învață în timp și comenzilor vocale.

Pe lângă faptul că numele lui Carl Pei este foarte cunoscut în domeniul dispozitivelor mobile, acesta servind drept fața publică a companiei OnePlus în ultimii câțiva ani, avem și alte nume mari care susțin compania Nothing. Investitori precum Tony Fadell (inventatorul iPod și iPhone) și Kevin Lin (co-fondator Twitch) sunt implicați în proiect, alături de vloggerul Casey Neistat.

Dar adevărul este că astăzi, Carl Pei a anunțat „nimic”. Nu știm încă ce fel de dispozitive va dezvolta Nothing sau când le va prezenta oficial. Probabil că va mai dura o perioadă până când vom vedea primul produs Nothing, întrucât compania abia a fost fondată în ultimele câteva luni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult