Comisia Europeană a depus plângere împotriva Google, în cazul Android

20.04.2016
Comisia Europeană a depus plângere împotriva Google, în cazul Android
Compania Google a fost acuzată că îşi foloseşte puterea pentru a influenţa producătorii mondiali de smartphone-uri, pentru a zdrobi competiţia în cadrul aplicaţiilor, în condiţiile în care regulatorii antitrust europeni au pornit un nou asalt împotriva gigantului american, scrie Bloomberg.
 
Citeşte şi: Compania Google este cercetată de Comisia Europeană. Gigantul este suspectat că „forţează” partenerii să preinstaleze aplicaţiile sale pe smartphone-urile cu Android
 
Comisia Europeană a trimis către Google o plângere formală antritrust, în care acuză compania că a încheiat contracte restrictive care împiedică producătorii de tablete şi telefoane să adauge aplicaţii competitive şi browsere web. De asemenea, compania Alphabet, care deţine Google, este acuzată că ar plăti producătorii de telefoane şi operatorii telecom să instaleze numai motorul lor de căutare pe dispozitive.
 
„Credem că metodele folosite de Google privează consumatorii de o gamă mai mare de aplicaţii de mobil şi servicii, şi stau în calea motivării altor jucători”, a spus Comisiarul European pentru Competiţie Margrethe Vestager.
 
 
Prin noua listă de obiecţii, Uniunea Europeană deschide un nou front în bătălia antitrust cu Alphabet, pavând calea pentru noi potenţiale amenzi imense şi schimbări radicale în modul în care Google îşi desfăşoară activitatea.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult