Companiile româneşti sunt deschise spre criptomonede: 12% declară că plănuiesc să accepte plăţi cu monede virtuale

30.05.2018
Companiile româneşti sunt deschise spre criptomonede: 12% declară că plănuiesc să accepte plăţi cu monede virtuale
Criptomonedele ca Bitcoin sau Ethereum ar fi acceptate ca mijloc de plată de 12% din companiile româneşti şi 1% din firme deja lucrează cu criptomonede, arată un studiu publicat miercuri de compania Intrum.
 
„Aproximativ fiecare a zecea companie sau mai precis 12% dintre afacerile din România care nu acceptă în momentul de faţă criptomonede precum Ethereum sau Bitcoin ca metodă de plată îşi propune să o facă în următorii doi ani”, notează autorii studiului.
 
România este depăşită de Marea Britanie, cu 16 procente, pe când media la nivel european este de doar 4%.
 
 
Rata mare de acceptare a criptomonedelor în România vine în contextul în care media termenelor de plată este de 36 de zile, iar pentru companiile afectate de plăţile întârziate acest lucru reprezintă rezintă o piedică în angajarea de personal.

Potrivit studiului citat, 41% din companiile româneşti raportează plăţile întârziate ca pe o piedică în angajarea de nou personal. Acest procent este aproape de nivelul înregistrat de Marea Britanie, unde 42% dintre companii se confruntă cu aceleaşi dificultăţi.

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult