Cum arată depozitul complet automatizat al eMag şi cât timp durează până când este procesată comanda ta

03.04.2020
Cum arată depozitul complet automatizat al eMag şi cât timp durează până când este procesată comanda ta

Deţinătorul celui mai mare magazin online din Rpmânia, retailerul eMag getionează şi cel mi mare depozit de produse din regiunea Europei de sud-est. Întinsă pe o suprafaţă de 126000 metri pătraţi, construcţia desfăşurată în apropierea autostrăzii A1 poate fi interpretată şi ca un veritabil monument, dedicat apetitului pentru cumpărături al românilor.

Însă o hală de mari dimensiuni nu este de mare folos în absenţa mijloacelor logistice pentru încărcarea, procesarea şi expedierea rapidă a coletelor. Potrivit eMag, depozitul aflat în apropierea comunei Joiţa, din judeţul Giurgiu permite procesarea a 120 de tiruri cu marfă simultan, respectiv, până la 1500.000 de pachete pe zi în vârful campaniilor de cumpărături (ex. Black Friday).

Cu accent şi pe folosirea eficientă a energiei, depozitul a fost proiectat cu 270 de iluminatoare cu lumină naturală şi beneficiază de încălzire prin pardoseală, instalaţia realizată cu nu mai puţin de 250 km de ţeavă asigurând temperatură uniformă şi păstrarea în condiţii optime a produselor depozitate. O lungime similară o au şi traseele electrice electrice, foarte importante pentru echipamentele de automatizare.

Unitatea de lucru este echipată cu 100 de utilaje electrice, inclusiv roboţi, care au costat în total 2,7 milioane de euro. Depozitul este format din cinci celule de câte 25.000 de metri pătraţi şi 12 metri înălţime. Clădirea are 200 de metri în adâncime pe direcţia nord-sud şi 600 de metri pe direcţia est-vest. În ciuda dimensiunilor apreciabile, depozitul are nevoie doar de aproximativ 400 de angajaţi.

Banda de sortare a coletelor are o capacitate totală de 17000 de pachete/oră, în timp ce parcarea poate să găzduiască 55 de tiruri în acelaşi timp, având o suprafaţă de 8500 mp.

eMAG mai deţine un depozit, lângă Bucureşti, de 40.000 de metri pătraţi, cele două funcţionând în tandem.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult