De la 1,6 miliarde la 2.200 dolari în câteva zile. Fondatorul Binance a „jucat” o avere cumpărând LUNA și a pierdut tot

19.05.2022
De la 1,6 miliarde la 2.200 dolari în câteva zile. Fondatorul Binance a „jucat” o avere cumpărând LUNA și a pierdut tot

Pe numele său, Changpeng Zhao, fondatorul celebrului exchange de criptomonede Binance ar trebui să fie echivalentul modern al lui Warren Buffet, plasamentele sale în criptomonede returnând profituri record și nu ruină financiară.

Demonstrând într-un mod care nu lasă loc de interpretări, exact cât de volatilă și imprevizibilă poate fi piața de criptomonede, fondatorul Binance a anunțat cu o postare pe Twitter ”câștiguri modeste” pentru plasamentul său de 1.6 miliarde dolari, în criptomoneda LUNA. De fapt, lucrurile arată mult mai rău decât atât, devalorizarea accelerată de la 120 dolari la 0.00013 dolari a criptomonedei care până recent era văzută ca un posibil rival pentru Ethereum sau Bitcoin a „evaporat” economiile investitorilor.

Aparent, șeful Binance nu a fost chiar atât de naiv încât să achiziționeze cu intenție un portofoliu atât de mare din criptomoneda LUNA. În schimb, ar fi vorba de un deal de business care până la un punct s-a dovedit a fi extrem de profitabil. Astfel, Binance a primit în anul 2018 ceastă plată în moneda LUNA, ca și compensație pentru o investiție de 3 milioane dolari făcută în dezvoltarea rețelei Terra. Evidentă că LUNA nu valora 120 dolari în 2018, însă pariul făcut pe succesul noii criptomonede a dat roade, în timp.

La nivel global, prăbușirea LUNA și a monedei „stabile” TerraUSD, ar fi șters undeva la 50 miliarde dolari din portofoliile investitorilor care dețineau aceste active.

În ciuda pierderilor colosale, Chanpeng Zhao este încă departe de faliment, miliardarul chinez deținând o avere estimată la 14.8 miliarde dolari, 70% din aceasta fiind sub formă de acțiuni Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News