Declinul abrupt al Windows Phone, în cifre [INFOGRAFIC]

22.08.2016
Declinul abrupt al Windows Phone, în cifre [INFOGRAFIC]
Vânzările de smartphone-uri cu sistem de operare Windows s-au prăbuşit în cel de-al doilea trimestru al acestui an, scăzând cu 76%. În perioada aprilie – iunie 2016 au fost livrate mai puţin de 2 milioane de unităţi, faţă de 8,2 milioane în intervalul similar din 2015, potrivit datelor publicate de firma de cercetare a pieţei Gartner.
 
Din numărul total de smartphone-uri cu sistem de operare Windows vândute în cel de-al doilea trimestru al acestui an, 1,2 milioane de unităţi au fost modele Microsoft. 

Declinul accelerat se vede şi în cota de piaţă globală a sistemului de operare Microsoft, care a scăzut de la 2,5% în cel de-al doilea trimestru din 2015, la doar 0,6%, într-un singur an. 

 
*Grafic realizat pe baza datelor Microsoft, nu pe cele ale Gartner
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult