Deși a lansat primul telefon pliabil competitiv, Samsung ar putea rata cursa pentru telefoane rulabile

10.11.2022
Deși a lansat primul telefon pliabil competitiv, Samsung ar putea rata cursa pentru telefoane rulabile

Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate companiei sud-coreene, Samsung nu crede în telefoane rulabile, compania neavând deocamdată un plan concret de investiți în această direcție.

Deși, în ultimii câțiva ani Samsung a înregistrat diverse brevete și mărci comerciale pentru telefoane glisabile și rulabile, în practică, sud-coreenii ar fi complet devotați modelului de business actual, dezvoltat în jurul ofertei de telefoane Galaxy Fold și Flip. Nici faptul că Samsung a prezentat deja câteva prototipuri la diferite evenimente mobile nu ar conta prea mult pentru planul în ansamblu, niciunul dintre respectivele exemple reușind să depășească etapa de concept.

Dezvăluirea făcută de analiști din industrie se bazează pe ideea că încă nu există o piață pentru telefoane glisabile sau rulabile. Potrivit acestora, deși noul tip de dispozitive reprezintă o evoluție față de actuala ofertă de telefoane pliabile, Samsung nu vede suficiente motive pentru a investi în acestea, cât timp vânzările de telefoane pliabile încă merg bine.

„Piața telefoanelor pliabile se suprapune cu cea a telefoanelor glisante. Va fi dificil pentru telefoanele mobile să-și creeze propria piață”, a declarat Yi Choong-hoon, CEO și analist șef la firma de cercetare UBI Research din Seul. „Samsung pare să nu fie interesat de telefoanele mobile și va concentra resursele pe telefoanele pliabile pentru ceva timp”. Potrivit The Korea Herald, analistul a vorbit la o conferință la începutul acestei săptămâni.

Analistul și-a susținut afirmațiile subliniind unele limitări ale acestor tipuri de afișaje flexibile. Panourile glisante au nevoie de o folie de protecție suplimentară, realizată dintr-un material numit polymide care afectează negativ calitatea suprafeței oferită la atingere. Mai mult, stratul de protecție suplimentar nu permite funcționarea corectă a accesoriului S Pen, un accesoriu foarte apreciat în rândul utilizatorilor avansați.

Cel puțin în viitorul apropiat, Samsung pare mai degrabă interesat de perfecționarea actualei oferte de telefoane pliabile, lăsând jucătorii mai mici din industrie să se lupte cu limitările telefoanelor rulabile, care par să abunde atât la partea de hardware, cât și cea de software.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult