Deutsche Telekom vrea să vândă acţiunile BT Group pe care le deţine din cauza Brexit

07.11.2016
Deutsche Telekom vrea să vândă acţiunile BT Group pe care le deţine din cauza Brexit
Deutsche Telekom intenţionează să vândă acţiunile pe care le are în BT Group (12%), compania care deţine British Telecommunications, ieşirea de pe piaţa telecom din Marea Britanie fiind decisă în urma Brexit, au declarat două surse pentru Reuters.
 
Grupul german evaluează o potenţială vânzare a acţiunilor pe care le deţine, în valoare de 4,4 miliarde de lire, urmând să ia o decizie în funcţie negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană din 2017, potrivit surselor Reuters.

Deşi nu există certitudinea unui acord, Deutsche Telekom trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte companiile străine care îşi regândesc investiţiile strategice în Marea Britanie în urma votului Brexit.

 
Scăderea valorii lirei şi reducerea ritmului de creştere economică ca rezultat al pierderii accesului Marii Britanii la piaţa europeană au transformat ţara într-una mai puţin atrăgătoare pentru investiţiile strategice ale companiilor străine.
 
Deutsche Telekom a refuzat să comenteze, iar un purtător de cuvânt al BT Group a declarat că firma britanică nu comentează zvonuri sau speculaţii.
 
Deutsche Telekom este restricţionată de o înţelegere semnată care o împiedică să îşi vândă partea din BT înainte de luna august a anului 2017 în cazul în care nu încheie o înţelegere off-market cu investitori financiari.
 
Renunţarea la businessul din Marea Britanie i-ar permite companiei Deutsche Telekom să se concentreze pe afacerile din Statele Unite.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult