Digital Nation deschide înscrierile la programul Origins 2020 – formare online pentru cei care vor să se supra-specializeze în programare

10.07.2020
Digital Nation deschide înscrierile la programul Origins 2020 - formare online pentru cei care vor să se supra-specializeze în programare

Perioada de muncă de acasă oferă cadrul oportun pentru îmbunătățirea competențelor  profesionale, mai ales din sfera tech & IT&C. Cei interesați să facă un salt profesional considerabil până la finalul anului au luna aceasta opțiunea să se înscrie la noile specializări Origins oferite de Digital Nation. Programul Origins se desfășoară online pe parcursul a 4 luni de dezvoltare accelerată și aplicată, într-un cadru structurat dar flexibil, la finalul căruia fiecare participant va avea o diplomă, competențe practice și un portofoliu propriu de proiecte.

Specializările Digital Nation ORIGINS sunt deschise profesioniștilor care vor să folosească perioada de mobilitate redusă și lucru de acasă pentru a-și dezvolta un skill nou, mai bine apreciat pe piața muncii, sau celor care doresc să schimbe direcția profesională către o ramură IT mai bine plătită.

Specializările Digital Nation Origins la care s-au deschis înscrierile sunt:

  1. Java – destinat dezvoltatorilor IT care stăpânesc programarea secvențială și doresc să învețe cum se dezvoltă proiecte Java, object-oriented programming, rest web services și web apps și caută joburi de Java Developer & related fields.
  2. CyberSecurity AppSec – curs de formare accelerată a cunoștințelor în workflowuri de securizare, medii de test, procese de autentificare și construirea de API-uri sigure, pentru joburi în securitate cibernetică de Cyber Security Analyst sau Information Security Specialist.
  3. FullStack JavaScript – pentru dezvoltare accelerată a cunoștințelor backend și frontend necesare dezvoltării proiectelor full stack Javascript și joburi care necesită skill-uri de Full Stack JS Developer.

Specializările Origins deschise înscrierilor, în Java, Fullstack JavaScript și CyberSecurity AppSec, reprezintă unele dintre cele mai căutate competențe IT de pe piața muncii din România în momentul de față. Formarea în fiecare specializare durează 4 luni și are un cost promoțional de 1.250 lei / curs pentru primii 100 înscriși.

Înscrierile sunt deschise până pe 24 iulie 2020, pe site-ul digitalnation.ro

Specializările din seria Origins, destinate profesioniștilor în IT de nivel junior și mediu, au venit ca răspuns la lipsa unui cadru coerent de dezvoltare pentru cei care ajung la un nivel mediu pe cont propriu, dar nu pot să facă pasul către seniorat. În paralel, programul adresează nevoia de supra-specializare și de reconversie profesională a specialiștilor IT din România în domenii conexe, pentru a veni în întâmpinarea cerințelor tot mai complexe de pe piața IT a muncii.

Formatul Digital Nation presupune dezvoltarea aplicată – prin lucrul la microproiecte care atestă nivelul de performanță atins, într-un cadru ghidat de mentori și în strânsă cooperare cu colegii. Dincolo de parcursul de dezvoltare intensivă, programele Digital Nation se remarcă prin atmosfera prietenoasă, spiritul de lucru cooperant și implicarea echipelor de mentori, pe care participanți din generațiile anterioare le apreciază și le recomandă:

”M-au atras subiectele ce urmau a fi atinse în program. Flexibilitatea programului de învățare care s-a dovedit foarte utilă ulterior, fiind necesar să jonglez între job, viața de familie și programul Digital Nation. Cel mai greu a fost sa mă mențin motivat. Să găsesc energia necesară să mă dau jos din pat după ce a adormit copilul la 9 – 10 seara  sau chiar mai târziu, să mă duc sa încep sa studiez și să lucrez la temele primite. Poate de aceea cel mai valoros lucru din program mi s-a părut Comunicarea instantă. Faptul că poți să întrebi orice, oricând, fără să fie necesar să aștepți până la următorul curs te ajută atunci cand te blochezi în ceva să poți continua să lucrezi fără o pauza considerabilă. As zice ca într-un fel ești în sala de curs non-stop :). Ca recomandare pentru cei care se gândesc să se înscrie le-aș zice ca nu va fi ușor, dar recompensa va fi pe măsură.’’ spune Vlad P. din Iași, absolvent al programului Origins Front End Development în 2019.

Digital Nation dezvoltă încă din 2013 programe de digitalizare la nivel național pentru specialiști, IMM-uri și startup-uri, iar pentru 2020 și-a propus formarea unei noi serii de 2.000 de specialiști în digital, programare full stack și securitate cibernetică până la finalul anului. În 2020 Digital Nation a desfășurat deja ‘Profesor în Online’, programul accelerat de formare în predarea online care a înrolat peste 15% din cadrele didactice din România și susține în prezent procesul de transformare digitală prin care trec business-urile, în cadrul programului IMM în Online.Mai multe detalii pe site-ul digitalnation.ro.

__

DIGITAL NATION este o organizație românească ce dezvoltă programe disruptive de antreprenoriat și formare în competențe digitale și IT&C recunoscute la nivel european. În cadrul programelor sale, Digital Nation îmbină metodologia RDEM (Remote Digital Education Model) și DigComp (EU Digital Skill Framework) pentru a pregăti noua generație de afaceri și specialiști calificați digital, recunoscuți pe piața economică europeană.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult