După opt ani incredibili, vânzările iPhone au intrat în declin [INFOGRAFIC]

26.04.2016
După opt ani incredibili, vânzările iPhone au intrat în declin [INFOGRAFIC]
Apple va raporta pe 26 aprilie rezultatele financiare pentru primul trimestru al acestui an şi al treilea fiscal al companiei. Analiştii se aşteaptă ca veniturile să fie în scădere, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul reducerii cererii pentru cel mai de succes produs al companiei, iPhone. 
 
Citeşte şi: Cel mai respectat analist Apple: iPhone 7 nu va avea nimic atractiv
 
Rezultatele nu vor arăta prea bine pentru Apple nici în trimestrele care urmează. Ming-Chi Kuo, cel mai respectat analist din lume specializat pe Apple, a scris, într-o notă trimisă clienţilor, că „iPhone 7 nu va avea nimic atractiv de oferit”, iar livrările de smartphone-uri Apple vor continua să scadă în acest an. Analistul KGI Securities crede că Apple va reuşi să vândă 190-205 milioane de smartphone-uri în acest an, sub aşteptările pieţei, situate undeva la 210-230 milioane de unităţi. 
 
 
Astfel, 2016 va fi, foarte probabil, primul an de scădere pentru livrările de smartphone-uri Apple, după opt ani incredibili de creştere. 
 
În infograficul de mai jos, realizat de Statista, se vede evoluţia vânzărilor iPhone din 2007 şi până astăzi. 
 

Infographic: The iPhone Growth Story May Be Coming to an End | Statista
You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult