După trei trimestre consecutive de pierderi, LG va crea o divizie mobilă „mai uşoară şi mai rapidă”

11.05.2016
După trei trimestre consecutive de pierderi, LG va crea o divizie mobilă „mai uşoară şi mai rapidă”
În ciuda faptului că în ultimii ani a lansat modele de telefoane foarte bine primite de experţi şi analişti, LG nu a reuşit să atragă suficienţi clienţi pentru acestea şi, implicit, să câştige semnificativ cotă de piaţă pe segmentul de smartphone-uri. LG Mobile, divizia specializată în dispozitive mobile a gigantului sud-coreean, a înregistrat pierderi în primele trei luni ale acestui an. Compania vrea să revină pe profit, aşa că şi-a propus să devină „mai uşoară şi mai rapidă”. 
 
Potrivit publicaţiei The Korea Herald, directorul executiv al LG, Cho Juno, care conduce şi divizia Mobile, a trimis un e-mail către toţi angajaţii în care spune că producătorul de dispozitive mobile trebuie să eschimbe modul în care operează. El a lăsat să se înţeleagă cu mulţi dintre angajaţii LG Mobile vor fi mutaţi în alte divizii ale companiei. Este posibil ca alţii să fie concediaţi. 
 
Citeşte şi: LG G5 review
 
LG Mobile a înregistrat, în perioada ianuarie – martie 2016, pierderi de 170 de milioane de dolari. Acesta a fost al treilea trimestru consecutiv în care divizia a pierdut bani. 
 
 
În acest moment LG are o cotă de piaţă mică pe piaţa globală de smartphone-uri şi este inclusă de firmele de cercetare a pieţei la categoria „Alte mărci”. Din top cinci cei mai mari producători de smartphone-uri din lume fac parte în acest moment, potrivit IDC, companiile: Samsung, Apple, Huawei, Oppo şi Vivo. 
 
LG nu este singura companie cunoscută care încearcă să recâştige o parte din gloria de odinioară pe segmentul de smartphone-uri. HTC face eforturi pentru a se restructura şi a deveni mai eficientă. Directorul finaciar Chialin Chang a declarat că se vor face reduceri de costuri în lunile care urmează. Compania a vândut deja mai multe terenuri şi proprietăţi şi va reduce operaţiunile în încercarea de a redeveni profitabilă. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult