După Venezuela, o altă ţară va emite anul acesta propria monedă virtuală

28.02.2018
După Venezuela, o altă ţară va emite anul acesta propria monedă virtuală

Insulele Marshall vor emite anul acesta propria monedă virtuală, intitulată „The Sovereign” („Suveranul”), care va circula pe piaţă alături de dolarul american, transmite Mediafax.

 

Mişcarea este văzută de reprezentanţii statului ca o modalitate de a susţine bugetul local şi nevoile pe termen lung ale ţării, spune un oficial local.

 

Guvernul va pune la punct o ofertă publică iniţială, iar casele de schimb vor tranzacţiona moneda.

 

 

Membrii parlamentului au votat în această săptămână proiectul monedei virtuale, iar un consiliu are câteva zile la dispoziţie pentru a formula eventuale obiecţii.

 

O parte din veniturile aduse de moneda virtuală vor fi folosite pentru a furniza asistenţă medicală localnicilor afectaţi de testele nucleare din SUA, efectuate în zonă cu decenii în urmă.

 

CITEŞTE ŞI: Venezuela, aflată în plină criză economică, a devenit prima ţară din lume care a lansat propria criptomonedă, El Petro

 

Aproximativ 70.000 de persoane locuiesc în Insulele Marshall, un arhipelag cu peste 1.100 de insule din Pacific.

 

Mai multe guverne caută să îşi întărească finanţele cu criptomonede. În această lună Venezuela a lansat propria monedă digitală, petro.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult