Elon Musk, CEO-ul Tesla: „trebuie să creștem producția de petrol și gaze”. Starlink nu va cenzura presa rusească

07.03.2022
Elon Musk, CEO-ul Tesla: „trebuie să creștem producția de petrol și gaze”. Starlink nu va cenzura presa rusească

Având în vedere faptul că Elon Musk este CEO-ul Tesla, cea mai importantă companie de mașini electrice din lume, declarațiile sale recente de pe Twitter sunt cel puțin surprinzătoare. Acesta a menționat că în urma crizei mondiale cu care ne confruntăm, ar trebui ca țările care dețin petrol să crească volumul de producție. Totodată, Musk a confirmat că Starlink, serviciul de internet prin satelit de la SpaceX, nu va cenzura presa rusească.

Elon Musk dorește creșterea volumului de extracție de petrol și gaz

Musk pare să fie conștient, pe baza declarațiilor lui, că rata de adopție a mașinilor electrice nu va crește foarte repede, în timp ce majoritatea mașinilor și altor tipuri de vehicule, funcționează pe combustibili fosili. Astfel, acesta spune că situația „extraordinara” în care ne aflăm acum, cere măsuri extraordinare. De asemenea, acesta este conștient că creșterea volumului de petrol extras ar afecta negativ Tesla, însă spune că soluțiile de energie sustenabilă nu pot reacționa atât de repede pentru a suplini lipsa de combustibil pe care îl furnizează Rusia.

De altfel, SpaceX, compania sa spațială, folosește foarte mult combustibil fosil pentru lansarea rachetelor în spațiu. Momentan, și chiar pe termen lung, motoarele electrice nu vor putea să fie folosite pentru lansări de rachete.

Rețeaua Starlink nu va cenzura presa de stat din Rusia

Tot cu în legătură cu situația din Rusia, Musk ia o poziție mai fermă la adresa libertății de exprimare. Deși Musk a trimis echipamente Starlink în Ucraina, pentru a asigura că cetățenii ucraineni afectați de război pot avea acces la internet prin satelit, acesta refuză să blocheze agențiile de știri de stat din Rusia, așa cum au făcut țările vestice.

Acesta susține că mai multe guverne i-au cerut blocarea unor surse de informare precum Russia Today sau Sputnik, dar că refuză și că nu va adopta astfel de măsuri decât dacă este amenințat cu „pistolul la tâmplă”. Musk pune această decizie pe baza faptului că este „absolutist” atunci când vine vorba de libertatea de exprimare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult