Elon Musk l-a întrecut pe Bill Gates în topul celor mai bogați oameni din lume. Doar Jeff Bezos îi mai stă în cale

24.11.2020
Elon Musk l-a întrecut pe Bill Gates în topul celor mai bogați oameni din lume. Doar Jeff Bezos îi mai stă în cale

Bill Gates a fost multă vreme considerat cel mai bogat om din lume și cu siguranță cel mai bogat om din domeniul tehnologiei. Averea acestuia a fost depășită în ultimii câțiva ani, Jeff Bezos fiind de ceva vreme deja cel mai bogat om din lume. Dar chiar și Bezos ar putea fi în „pericol” de a pierde această titulatură, întrucât Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, este acum al doilea cel mai bogat om din lume, după ce numai în 2020, averea sa a crescut cu 100 de miliarde de dolari.

Tesla este motivul pentru care Elon Musk s-a îmbogățit și mai mult atât de repede

Conform Bloomberg, Elon Musk este acum „aproape” cel mai bogat om din lume, fiind doar în urma lui Jeff Bezos. Acesta l-a devansat pe Bill Gates, averea sa fiind estimată la 128 de miliarde de dolari. Aici vorbim de valoarea tuturor bunurilor și acțiunilor pe care le deține, nu de o sumă de cash pe care Musk ar putea să o aibă în bancă. Totuși, Jeff Bezos este în continuare la o distanță destul de mare, averea sa fiind în continuare estimată la 182 de miliarde de dolari, iar asta chiar și după un divorț în cadrul căruia a fost nevoit să împartă o parte din avere cu fosta sa soție, MacKenzie Scott.

La începutul anului, Elon Musk era doar pe locul al 35-lea în topul Bloomberg, iar motivul acestei creșteri rapide s-a datorat aproape în totalitate prețului acțiunilor Tesla, care a crescut de cinci ori în 2020. În acest moment, Tesla este cel mai valoros producători de mașini de pe piață, în ciuda faptului că produce anual aproximativ 500.000 de unități, în timp ce altele produc zeci de milioane. Conform Bloomberg, acțiunile la Tesla reprezintă trei sferturi din averea lui Musk.

În acest moment, topul celor mai bogați cinci oameni din lume arată cam așa:

  1. Jeff Bezos (Amazon / Blue Origin)
  2. Elon Musk (Tesla / SpaceX)
  3. Bill Gates (Microsoft)
  4. Bernard Arnault (Moet / Louis Vuitton)
  5. Mark Zuckerberg (Facebook)

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult