Facebook a raportat creşteri masive ale profitului şi veniturilor în primul trimestru din 2017

Facebook a raportat creşteri masive ale profitului şi veniturilor în primul trimestru din 2017

Veniturile şi profitul companiei Facebook au crescut în primul trimestru din 2017, cu 49%, respectiv 76%, faţă de acelaşi trimestru de anul trecut, datorită diviziei de reclame pe telefoane mobile care se dezvoltă rapid, transmite Mediafax.

 

Profitul Facebook în primul trimestru din 2017 a crescut cu 76,6% de la an la an, ajungând la 3,06 miliarde de dolari, iar venitul total a crescut cu 49% până la 8,03 miliarde de dolari.

Compania este aşteptată să genereze venituri globale din reclame, în 2017, în valoare de 31,94 miliarde de dolari, cu 42,1% mai mult faţă de anul trecut, potrivit firmei de cercetare eMarketer.

 

Astfel, Facebook ar avea o cotă de 22,6% din piaţa mondială a reclamelor pentru telefonia mobilă, liderul fiind Google, cu o cotă de 35,1%, potrivit eMarketer. Numărul utilizatorilor Facebook a crescut cu 17%, ajungâng la 1,94 miliarde, la 31 martie.

 

Profitul atribuit acţionarilor Facebook a crescut la 3,06 miliarde de dolari sau la 1,04 dolari pe acţiune, în primul trimestru, de la 1,73 miliarde de dolari sau 60 de cenţi pe acţiune, anul trecut.

 

 

Venitul generat de reclamele de pe telefoanele mobile a reprezentat 85% din venitul total generat de reclame, în valoare de 7,86 miliarde de dolari, în primul trimestru care s-a finalizat la 31 martie, comparativ cu 82%, anul trecut.

 

Directorul financiar David Wehner a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că veniturile generate de reclame vor scădea în restul anului 2017, pentru că s-a atins o limită a reclamelor, adică a numărului de reclame pe care le poate introduce pe pagina unui utilizator înainte de a-l deranja.

 

Noile produse, precum reclamele difuzate în mijlocul clipurilor video sau al celor care apar în aplicaţia de Messenger a Facebook ar putea contribui la creşterea veniturilor, dar aceste planuri sunt doar la început, au spus Mark Zuckerberg şi Wehner.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video