Facebook cumpără Giphy cu 400 de milioane de dolari

18.05.2020
Facebook cumpără Giphy cu 400 de milioane de dolari

Facebook va cumpăra motorul de căutare pentru imagini animate Giphy cu 400 de milioane de dolari, transmite Axios. Negocierile dintre cele două părți au început înainte de izbucnirea pandemiei.

Serviciul va fi integrat în aplicația Instagram, pentru ca oamenii „să găsească calea cea mai potrivită pentru a se exprima”. Giphy va continuă să își administreze baza de date cu imagini animate, a anunțat Facebook.

Achiziția ar putea avea implicații profunde. Serviciul Giphy este integrat în multe aplicații populare, unele care sunt dezvoltate de companii rivale ale Facebook, precum Slack, Apple sau Twitter. Potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de pe contul oficial al Instagram, aplicațiile terțe vor putea folosi în continuare Giphy.

Facebook a încercat prima dată să cumpere platforma de GIF-uri în 2015, la doi ani după ce firma a fost înființată. Fondatorii startup-ului au refuzat atunci oferta, iar la scurt timp după aceea au primit o finanțare de 17 milioane de dolari. Compania din New York a atras fonduri totale în valoare de 150 de milioane de dolari, iar recent a fost evaluată la 600 de milioane de dolari.

Achiziția va fi analizată de autoritățile antitrust americane.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult