Fanii Apple încep să-și piardă răbdarea așteptând după stocurile iPhone 13

02.12.2021
Fanii Apple încep să-și piardă răbdarea așteptând după stocurile iPhone 13

Apple avertizează furnizorii despre scăderea cererii pentru iPhone 13, consecință a timpilor de așteptare prea mari pentru aprovizionarea stocurilor din magazine.

Consecință a crizei globale de semiconductoare, imposibilitatea menținerii unui ritm de producție suficient pentru acoperirea cererii iPhone 13 a dus la frustrarea consumatorilor, mulți renunțând deja la comenzile aflate în așteptare pentru a se reorienta către alte produse interesante, aflate deja pe stoc. Însă și mai mulți renunță cu totul la planurile pentru un nou iPhone, păstrând modelul actual pentru încă un an.

Cu volum de producție dictat de componentele disponibile și nu volumul comenzilor primite, partenerii Apple au fost avertizați de scăderea cererii pentru noul flagship, condiții în care comenzile pentru perioada următoare ar putea să nu se materializeze la volumul promis. Potrivit surselor anonime citate de Bloomberg News, Apple ar fi decis să reducă producția iPhone 13 cu 10 milioane de unități.

Apple nu mai comunică oficial date privind numărul de telefoane iPhone vândute în fiecare trimestru, însă problemele de aprovizionare sunt evidente în majoritatea piețelor de desfacere.

În condițiile unei capacități limitate de acoperire a cererii, Apple pare că va rata parțial sezonul cumpărătorilor de iarnă, rămânând de văzut dacă interesul consumatorilor va persista și în perioada următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult