Fostul șef al RadioShack este acum medic și tratează pacienți infectați cu noul coronavirus

16.04.2020
Fostul șef al RadioShack este acum medic și tratează pacienți infectați cu noul coronavirus

Un fost șef al retailerului de electronice, acum defunct, RadioShack este medic la urgențe și tratează pacienți infectați cu noul coronavirus.

Brian Levy s-a angajat, part-time, la RadioShack în 1974, pe când avea doar 15 ani, transmite National Post. La scurt timp după aceea a fost concediat la ordinul celor de la sediul central din Texas, deoarece era prea tânăr. Adolescentul l-a sunat, supărat, pe vicepreședintele companiei responsabil cu resursele umane, care a fost impresionat de pasiunea tânărului pentru gadgeturi. Când a împlini 16 ani, Levy a fost angajat din nou la RadioShack.

Din dragoste pentru electronice, Levy și-a abandonat studiile medicale. El spune că le-a „suspendat”. Când spune „suspendat” se referă la cei 30 de ani în care nu a mai dat pe la cursuri.

În toată această perioadă, Brian Levy a avansat și a ajuns să conducă retailerul de electronice. El a deținut această poziție până când compania mamă, InterTAN, a fost vândută. La momentul respectiv, Levy a primit o compensație de 11 milioane de dolari.

Foto: Wikipedia

A revenit la prima dragoste

În loc să se ducă la altă companie din domeniu, fostul șef al RadioShack și-a reluat studiile de medicină, la McMaster University din Hamilton, Canada.

Levy spune că nu îi lisește cariera din business, de care s-a bucurat atunci când o avea, deoarece îi place foarte mult ce face acum. Fostul om de afaceri este medic la Brampton Civic Hospital, situat la nord de Toronto.

În aceste zile, Levy, în vârstă de 61 de ani, tratează pacienți bolnavi de COVID-19, în ciuda faptului că nu are nevoie de un venit pentru a trăi. Împreună cu soția lui, cu care este căsătorit de 38 de ani, are doi copii.

Pentru Brian Levy medicina este o pasiune, la fel cum sunt jocurile pe computer (preferă simulatoarele de zbor) și fotbalul american.

„Eu sunt unul dintre acei oameni care au fost foarte norocoși, căruia lucrurile i-au mers și care a putut să facă nu doar un lucru care îi place foarte mult, ci două”, a declarat Levy.

Numele de RadioShack a fost licențiat în 2017 de compania General Wireless Operations Inc., care îl folosește pentru un site de e-commerce.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult