Foxconn cumpără Belkin pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa de dispozitive Smart Home

27.03.2018
Foxconn cumpără Belkin pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa de dispozitive Smart Home

Foxconn este un nume recunoscut la nivel mondial în primul rând pentru parteneriatul cu producători mari precum Apple, care foloseşte fabricile sale din China pentru realizarea tuturor produselor celebre precum iPhone, MacBook şi iPhone, însă compania dezvoltă şi propriile produse independent sau în parteneriat cu alte companii. Acum, divizia Foxconn Interconnect Technology va integra un nou grup responsabil cu accesorii pentru telefoane, routere şi dispozitive smarthome, întrucât a cumpărat compania americană Belkin care producea astfel de dispozitive.

Belkin este unul dintre cei mai mari producători de accesori licenţiate pentru dispozitivele Apple, acestea fiind listate inclusiv pe magazinul online Apple şi prezente în magazinele fizice Apple Store. Compania are în portofoliu şi branduri precum Linksys, Wemo şi Phyn, responsabile pentru echipamente de reţea şi dispozitive smart home. Foxconn a plătit 866 milioane de dolari pentru întregul portofoliu al Belkin International, sumă care va fi plătită cash, nu în acţiuni şi beneficii.

Această mişcare din partea diviziei Foxconn Interconnect Technology este menită să crească prezenţa companiei în spaţiul smart home, unde o creştere organică ar fi durat prea mult timp. Comunicatul oficial de presă spune că în perioada următoare, Foxconn va investi într-un mod „agresiv” în acest segment de piaţă, iar achiziţia Belkin va consolida aceste planuri, punând la dispoziţie eficienţa de operare şi poziţia deja stabilită în piaţă.

Operaţiunile Belkin vor intra sub tutela FIT, însă CEO-ul şi fondatorul companiei, Chet Pipkin, va rămâne la conducerea acestei divizii Foxconn alături de echipa sa de directori executivi. Pipkin urmează să se alăture şi echipei de management din cadrul Foxconn Interconnect Technology.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult