Foxconn, principalul partener Apple, anunţă că dispune de suficientă forţă de muncă pentru reluarea activităţilor

24.03.2020
Foxconn, principalul partener Apple, anunţă că dispune de suficientă forţă de muncă pentru reluarea activităţilor

Potrivit declaraţiilor oficiale trecute de filtrul cenzurii impus de autorităţile de la Beijing, Foxconn este pregătit să reia activitatea de producţie, la timp pentru a onora cererea sezonieră de telefoane iPhone, programate pentru lansare în această toamnă.

Dacă ne luăm după mesajele transmise prin canalele oficiale, pandemia COVID-19 este de domeniul trecutului în China, multe dintre companiile importante intrând deja în normalitate din punct de vedere al programului de lucru. Ba chiar, Foxconn a reuşit să atingă ţintele propuse pentru recrutarea de personal sezonier, dispunând deja de suficienţi angajaţi pentru a întruni cererea sezonieră de produse cu termen de livrare pentru a doua parte a acestui an. Afirmaţia vizează inclusiv producţia de telefoane iPhone, conducerea companiei dând asigurări cu va respecta termenele de livrare impuse de Apple, în ciuda faptului că fabricile au fost închise pentru cea mai mare parte a lunii februarie, iar la redeschidere personalul disponibil este subdimensionat.

Lipsurile care vor continua cel puţin până la jumătatea lunii aprilie sunt determinate de restricţii de călătorie şi măsurile de carantină încă aflate în vigoare, pe care guvernul chinez nu îndrăzneşte să le ridice pe de-a-ntregul de teama unei resurgenţe a cazurilor de infectare.

Într-o încercare de liniştire a temerilor cu privire la emergenţa unui nou val de infectări COVID-19, odată cu reluarea activităţilor, conducerea Foxconn anunţă ”măsuri riguroase pentru asigurarea bunăstării şi sănătăţii angajaţilor”. Potrivit estimărilor actuale, activitatea de producţie în fabricile Foxconn va reajunge la capacitate maximă în cursul lunii iulie, la timp pentru pregătirea comenzilor de telefoane iPhone 12 destinate pieţelor occidentale.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult