Garmin confirmă: serviciile sale online au fost oprite de un atac cu ransomware

28.07.2020
Garmin confirmă: serviciile sale online au fost oprite de un atac cu ransomware

Peste weekend, utilizatorii de dispozitive Garmin au observat că anumite funcții nu mai funcționează. Este vorba despre servicii precum Garmin Connect, care sincronizează activitățile utilizatorilor la un cont online, cât și flyGarmin, sistemul de navigație al companiei pentru avioane. Se zvonea că Garmin a fost ținta unor atacuri de tip ransomware, iar acum reprezentanții companiei au ieșit în public și au confirmat că într-adevăr asta s-a întâmplat.

Garmin s-a confruntat cu un atac de tip ransomware care a oprit mai multe dintre serviciile sale online

Într-un comunicat de presă, Garmin a oferit câteva detalii despre situația cu care s-a confruntat:

„Garmin anunță astăzi că a fost victima unui atac cibernetic care a criptat unele dintre sistemele noastre pe 23 iulie 2020. În consecință, multe dintre serviciile noastre online au fost întrerupte, inclusiv funcții ale site-ului, suport tehnic pentru clienți, aplicații și comunicațiile interne ale companiei. Am început imediat să evaluăm natura atacului și am început remedierea. Nu există indicii care să sugereze că datele clienților, inclusiv informații din sistemul Garmin Pay, au fost accesate, pierdute sau furate. De asemenea, funcționalitatea produselor Garmin nu a fost afectată, în afară de abilitatea de a accesa serviciile online.

Sistemele afectate sunt restaurate și ne așteptăm la întoarcerea la operațiunile obișnuite în următoarele câteva zile. Nu ne așteptăm la niciun impact material asupra operațiunilor noastre sau rezultatelor financiare din cauza acestei întreruperi de servicii. În timp ce sistemele afectate sunt restaurate, ne așteptăm la întârzieri, întrucât informațiile din urmă sunt acum procesate. Suntem recunoscători clienților noștri pentru răbdare și înțelegere pe parcursul acestui incident și suntem nerăbdători să continuăm să le oferim suportul tehnic și servicii de excepție care au făcut parte din tradiția noastră.”

TechCrunch raportează faptul că Garmin a fost atacat cu un ransomware numit WastedLocker. Atacatorii ar fi fost un grup de hackeri din Rusia, Evil Corp., care anul trecut a fost sancționat de Trezoreria Statelor Unite. Fiind sub sancțiuni din partea autorităților, companiile care sunt afectate de Evil Corp. și software-ul lor de tip ransomware, nu au voie legal să plătească pentru deblocarea fișierelor.

Chiar dacă Garmin spune că nu se așteaptă la probleme financiare din cauza acestei situații, prețul acțiunilor sale la bursă a scăzut de la 102 dolari la 94 dolari. Acesta a crescut însă înapoi pe la 100 de dolari după acest anunț.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult