Gestul prin care Elon Musk a crescut valoarea monedei Bitcoin cu 17% în mai puțin de o oră

29.01.2021
Gestul prin care Elon Musk a crescut valoarea monedei Bitcoin cu 17% în mai puțin de o oră

Prețul Bitcoin a crescut cu 17% în mai puțin de o oră, după ce Elon Musk a adăugat la biografia contului său de Twitter hashtag-ul #bitcoin.

Fondatorul Tesla nu se află la prima ispravă de acest gen. Recent, miliardarul american a scos din anonimat rețeaua de socializare Signal, prezentând-o ca pe o alternativă mai bună la rețeaua WhatsApp.

Urmând vârfului de 41000 dolari atins la începutul acestei luni, moneda Bitcoin părea că se află la un moment de răscruce, după ce entuziasmul cumpărătorilor lăsat loc îndoielilor, cum că „aurul digital” ar fi de fapt o bulă speculativă  pe care să se spargă, aducând pierderi uriașe celor care au cumpărat aproape de cotațiile actuale.

elon bitcoin

Temerile s-au transpus în valuri succesive de vânzare a monedei digitale, tăind aproape 10000 de dolari din prețul atins la momentul de vârf, investitorii rămași așteptând ca piața să le arate direcția de urmat în perioada următoare. În astfel de momente cheie, orice mișcare bruscă a prețului Bitcoin, determinată fie de tranzacționare directă sau de apariția unei vești-surpriză, poate avea efecte în cascadă asupra direcției urmate în perioada următoare.

Cu o simplă actualizare a secțiunii biografie de pe contul de Twitter, susținerea exprimată de Elon Musk a scos moneda Bitcoin din starea de incertitudine în care a rămas încă de week-end-ul trecut, valoarea cotației crescând de la aproximativ 32000 dolari până la un vârf de 37627 dolari.

Putem doar presupune că prin hashtag-ul folosit, Elon Musk a vrut doar să arate lumii că a cumpărat el însuși Bitcoin. În mod evident, investiția făcută a devenit imediat profitabilă pentru fondatorul Tesla, dar și pentru fanii care au ales sa-i urmeze sugestia cumpărând Bitcoin.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult