Gigantul Google a fost lovit și el de criza economică. Decizia luată recent de CEO-ul companiei

20.04.2020
Gigantul Google a fost lovit și el de criza economică. Decizia luată recent de CEO-ul companiei

Google va „încetini” angajările în restul anului, a scris CEO-ul companiei, Sundar Pichai, într-un e-mail transmis angajaților.

Pichai a anunțat și care sunt domeniile în care compania, afectată de cererea mult mai redusă din această perioadă pentru publicitate online, va reduce costurile, transmite Bloomberg. Este vorba despre investițiile în centre de date, marketing care nu este esențial pentru business și călătorii ale angajaților.

Pandemia a afectat puternic domeniile travel și retail, unde acționează unii dintre cei mai mari clienți de publicitate ai Google. „Toată economia globală suferă, iar Google și Alphabet nu sunt imune la efectele acestei pandemii globale”, a scris Pichai în memo-ul către angajați.

În ciuda problemelor, compania nu face concedieri, așa cum s-a întâmplat la multe startup-uri din tehnologie. Nici șeful Apple, Tim Cook, nu exclude o astfel de măsură.

Măsuri precum cele anunțate de Pichai sunt rare la Google. Compania a făcut concedieri în timpul celei mai recente mari crize economice, cea izbucnită în 2007, dar după ce recesiunea a trecut, Google a angajat masiv. Anul trecut, furnizorul de servicii online a angajat 20.000 de persoane.

De la începutul crizei, Google a oferit peste 800 de milioane de dolari în granturi și credite pentru clienții afectați puternic de pandemie. Mai mult, compania a donat peste 4.000 de laptopuri Chromebook școlilor.

Criza economică generată de pandemia COVID-19 afectează unele dintre cele mai solide și mai performante companii de tehnologie. Cel mai mare producător de software din lume, Microsoft, a oprit recrutările în anumite domenii, potrivit Business Insider.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult