Gluma șefului Huawei: Nu ne-ar lua mai mult de 300 de ani ca să depășim Google și Apple

28.04.2020
Gluma șefului Huawei: Nu ne-ar lua mai mult de 300 de ani ca să depășim Google și Apple

Huawei are dificultăți din cauza sancțiunilor aplicate de SUA, admite fondatorul companiei, Ren Zhengfei, care a glumit că nu îi va lua gigantului asiatic „mai mult de 300 de ani” ca să depășească Google și Apple pe piața sistemelor de operare, în condițiile actuale.

Omul de afaceri a declarat, într-un interviu acordat revistei Dragon din China, că Huawei va continua să folosească componente americane, deși are alternative la acestea, transmite Giz China.

„Am procurat componente în valoare de 18,7 miliarde de dolari anul trecut, o mare creștere față de 11 miliarde de dolari în trecut. Nu ne gândim să înlocuim componentele din Statele Unite. SUA va fi mereu prietenul nostru bun”, a declarat Zhengfei.

În acest moment, companiile americane pot face afaceri cu Huawei doar dacă primesc permisiunea de la guvernul de la Washington.

Richard Yu Chengdong, șeful diviziei care produce bunuri pentru consumatori din cadrul companiei, a declarat că Huawei a avut posibilitatea să nu folosească componente americane în smartphone-urile sale, dar a decis să păstreze o relație bună cu partenerii din SUA.

Ren Zhengfei

Compania a dezvoltat chiar și un sistem de operare alternativ bazat pe Android, numit Harmony OS. „Ar fi OK să nu folosim componente americane, dar ce se întâmplă dacă oamenii nu mai cumpără produsele noastre în acest caz?”, s-a întrebat fondatorul Huawei. „Sistemele de operare de la Google și Apple au înregistrat vânzări masive în lume, iar oamenii au devenit obișnuiți cu ele”, a adăugat el.

Potrivit lui Zhenfei, Harmony OS nu a fost dezvoltat ca un competitor pentru Android, ci ca o soluție la problemele Huawei, după ce compania a fost pusă pe o listă neagră în SUA.

„Huawei a venit târziu (n.e. – pe piața sistemelor de operare) așa că ar fi foarte dificil să depășim Android sau iOS. Ne-ar lua o perioadă lungă de timp, dar nu mai mult de 300 de ani”, a glumit omul de afaceri, care a adăugat că Huawei are o relație „foarte prietenoasă” cu Google și Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult