Go4News: Surse – Microsoft va renunţa la gama de smartphone-uri Lumia în decembrie

12.09.2016
Potrivit unor surse, Microsoft va renunţa la propria marcă de smartphone-uri Lumia în luna decembrie a acestui an. Această ipoteză este susţinută de reducerile agresive de preţuri făcute de companie în ultima vreme, posibil pentru a epuiza stocurile existente. 
 
Informaţia privind moartea gamei Lumia vine de la un angajat al companiei, care a vorbit cu site-ul WinBeta

Vânzările de smartphone-uri cu sistem de operare Windows s-au prăbuşit în cel de-al doilea trimestru al acestui an, scăzând cu 76%. În perioada aprilie – iunie 2016 au fost livrate mai puţin de 2 milioane de unităţi, faţă de 8,2 milioane în intervalul similar din 2015, potrivit datelor publicate de firma de cercetare a pieţei Gartner.

Din numărul total de smartphone-uri cu sistem de operare Windows vândute în cel de-al doilea trimestru al acestui an, 1,2 milioane de unităţi au fost modele Microsoft. 
 
 
Totuşi, mai există speranţă pentru fanii sistemului de operare Windows 10 Mobile dezvoltat de Microsoft. Se pare că gigantul american lucrează la o gamă de smartphone-uri Surface, care va fi prezentată anul viitor. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult