GoTech World 2022. Anca Fotache, Booking Holdings: Ne propunem să facem o investiție de 100 de milioane de euro în România

28.11.2022

Anca Fotache: Sunt foarte mândră ca și româncă pentru că Booking Holdings a decis deschiderea primului centru de excelență al grupului aici, în București. Ne propunem să facem o investiție de 100 de milioane de euro pe o perioadă de 5 ani și să creăm în această perioadă 500 de locuri de muncă.

Ediția 2022 a celui mai mare eveniment de IT& Digital din Europa Centrală și de Est a reunit companii de top, de notorietate la nivel mondial, ai căror reprezentanți au susținut conferințe și sesiuni pe 11 scene. Scena IT Ops a avut ca partener cunoscuta companie Booking Holdings, cel mai important furnizor mondial de servicii de călătorie online și servicii conexe, oferite consumatorilor și partenerilor locali din peste 220 de țări și teritorii, prin intermediul a șase mărci principale destinate consumatorilor: Booking.com, Priceline, Agoda, Rentalcars.com, KAYAK și OpenTable, precum și printr-o rețea de mărci subsidiare, inclusiv Rocketmiles, Fareharbor, HotelsCombined, Cheapflights și Momondo.

Compania a deschis recent în România un Centru de Excelență, pentru a pregăti personalul specializat și înalt specializat din IT.

Întrebată despre acest centru de excelență din București, directorul general, Anca Fotache, a relatat despre motivele care au determinat deschiderea unei asemenea structuri aici: „Motivele sunt foarte complexe și întregul proces de selecție a fost, de fapt, unul foarte complex, care a luat în considerare 8 țări și 11 orașe. Bucureștiul a fost selectat în primul rând pentru potențialul uman pe care noi îl găsim aici”.

Anca Fotache a vorbit și despre planurile Booking Holdings privind resursele umane și investițiile, în România, în următorii 2-3 ani: „Avem planuri foarte serioase și ambițioase în același timp. Ne propunem să facem o investiție de 100 de milioane de euro pe o perioadă de 5 ani și să cream, în această perioadă, 500 de locuri de muncă. În acest moment sunt bucuroasă să vă spun că deja 170 de colegi s-au alăturat Centrului de Excelență din București și avem multe poziții deschise în acest moment, așa că pe cei interesați îi rugăm să viziteze pagina noastră de cariere”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult