Huawei cumpără 90 de brevete de la BlackBerry

14.01.2021
Huawei cumpără 90 de brevete de la BlackBerry

BlackBerry a avut o mică sclipire în ultimii câțiva ani, cu o revenire pe piață alături de TCL cu modele de smartphone-uri cu Android, însă acum, compania se îndreaptă din nou către software, lăsând business-ul de telefoane în urmă. Vestea că vinde un portofoliu de 90 de brevete era cumva de așteptat, însă clientul este unul la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Huawei, o altă companie care are în ultima vreme probleme pe piața de smartphone-uri a cumpărat de la producătorul canadian drepturile asupra acestora.

Ambele companii au avut probleme pe piața de smartphone-uri în ultimii ani

Și mai interesant este faptul că aceste brevete sunt valabile pe teritoriul SUA, iar Huawei le-a cumpărat, chiar dacă nu are dreptul să vândă smartphone-uri sau echipamente telecom în această țară. Totuși, multe dintre aceste brevete nu sunt legate obligatoriu de telefonie mobilă. Majoritatea sunt din domeniul securității, un domeniu în care BlackBerry a avut o prezență importantă, întrucât telefoanele sale erau considerate foarte bine securizate, fiind folosite în companii și în organizații guvernamentale.

De altfel, BlackBerry dezvoltă și soluții de securitate pentru companii, separate de smartphone-uri, deci aceste brevete ar putea fi destul de importante pentru dispozitivele Huawei din viitor. Alte brevete achiziționate sunt legate de moduri de afișare a textului în funcție de orientarea ecranului și de modul în care poți înregistra datele modulului GPS.

Chiar și CEO-ul BlackBerry, John Chen, spune că brandul se va depărta de smartphone-uri și că se va concentra în viitor pe software. În ultima perioadă, BlackBerry licențiază diverse tehnologii pe care le deține și chiar dă în judecată companii mari precum Facebook sau Twitter pentru utilizarea proprietății intelectuale fără plata licențelor.

sursa: GSM Arena

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult