Huawei raportează vânzări smartphone mai mari decât ale rivalului Apple, pentru finalul anului 2016

12.06.2017
Huawei raportează vânzări smartphone mai mari decât ale rivalului Apple, pentru finalul anului 2016

Potrivit datelor publicate chiar de Huawei, compania asiatică ar fi depăşit Apple în privinţa numărului de telefoane mobile livrate, generând 13.2% din vânzările smartphone la nivel global.

Performanţa atinsă spre finalul anului trecut transformă Huawei în al doilea mare producător smartphone din lume, după Samsung, cu doi mai devreme decât prognoza anul trecut CEO-ul Huawei Consumer Business Group, Richard Yu.

Totuşi, chiar şi cu o cotă de 12% din vânzările smartphone la nivel global, Apple rămâne lider în privinţa profitului generat, linia iPhone acoperind exclusiv gama de telefoane premium.

Revenind la Huawei, compania raportează 139 milioane dispozitive smartphone livrate în cursul anului 2016, comparat cu 107.1 milioane unităţi în anul 2015. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult