Hugo Barra, imaginea Xiaomi, părăseşte compania

23.01.2017
Hugo Barra, imaginea Xiaomi, părăseşte compania

Hugo Barra, un fost angajat Google care a ocupat în ultimii trei ani şi jumătate funcţia de vicepreşedinte responsabil cu extinderea internaţională la Xiaomi, a anunţat că părăseşte companie chineză şi că se întoarce în Silicon Valley.

 

În mandatul lui Bara, Xiaomi s-a extins în India, Indonezia, Malaezia, Singapore, SUA şi în mai multe state din Europa. Potrivit lui, jobul a fost unul solicitant, care i-a provocat probleme de sănătate. „Am trans concluzia că Xiaomi este într-o poziţie foarte bună pe calea spre extinderea internaţională şi dacă ar fi să fie un moment potrivit pentru mine să mă întorc acasă, acel moment este acesta”, a declarat Barra.

Totuşi, plecarea lui vine într-un moment în care compania trece prin schimbări strategice. Directorul executiv al companiei, Lei Jung, a recunoscut că Xiaomi a crescut prea repede. Mai mult, în ultimii ani compania a pierdut lupta pe piaţa de smartphone-uri cu rivale din China precum Huawei, Oppo sau Vivo.

 

 

Barra, un inginer de origine braziliană, a lucrat în perioada 2008 – 2013 la Google, cea mai importantă poziţie deţinută fiind cea de vicepreşedinte responsabil cu divizia Android a companiei. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult