ICEE.fest: Tehnologii revoluţionare în domeniul sănătăţii vor fi expuse în scurt timp la Bucureşti

ICEE.fest: Tehnologii revoluţionare în domeniul sănătăţii vor fi expuse în scurt timp la Bucureşti
A doua ediţie ICEE.health are loc pe 16 iunie, în cadrul festivalului ICEE.fest, şi aduce la Bucuresti specialişti dintre cei mai cunoscuţi pe plan mondial care vor demonstra cum tehnologia digitală transformă cel mai important aspect al vieţii noastre – sănătatea, anunţă organizatorii.
 
„Sănătatea digitală (eHealth) este o piaţă relativ nouă, dar cu o evoluţie extraordinară din 2010, depăşind an după an aşteptările ca investiţii şi inovaţie. Primul trimestru din 2017 înregistrează investiţii de 2,5 miliarde de dolari, cu 25% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2016 şi cu 200% mai mult decât totul anul 2010”, conform Startup Health.
 
La ICEE.health 2017 vor fi prezentate soluţii şi dispozitive pentru fitness şi wellness, dar şi multe destinate domeniului clinic.
 
„Nu vor lipsi nici prezentări despre impactul comunităţilor online sau despre avansurile extraordinare în domeniul sănătăţii ale tipăririi 3D, realitate virtuală şi augmentată sau blockchain”, menţionează organizatorii.
 
„Mulţi speakeri vor prezenta soluţii implementate astăzi în SUA, Europa sau Asia. Sănătatea digitală este considerată nu doar o modalitate de a îmbunătăţi acest domeniu, dar şi un motor de dezvoltare economică”, explică Lorena Macnaughtan, director al evenimentului.

O sesiune paralelă VIP va fi dedicată unei dezbateri pe tema oportunităţilor pe care digitalul le oferă sănătăţii în România.

 
Organizatorii mai precizează că evenimentul similar din 2016 (ediţia I a iCEE.health) „a reunit peste 300 de delegaţi, 26 de speakeri din 8 ţări şi a avut un ecou semnificativ. Pe scenă a fost prezentată şi inovaţie locală, fapt apreciat şi de parteneri internaţionali ca Medtech Engine”.
 
Anul acesta, alături de Medtech Engine si eHealth Romania, evenimentul are şi alţi parteneri media internaţionali precum Innovate Medtec, Health 2.0, eHealth Hub, Giant Health Event, Houston şi Innovation Labs.
 
În premieră, un workshop destinat startupurilor în sănătate digitală este oferit de eHealth Hub, unde, alături de alte şapte startupuri din Europa, au fost selectate şi trei româneşti – TremDix, Psytera şi ART Dynasty.
 
Evenimentul este deschis tuturor şi este primul de acest fel din România, alăturându-se curentului Everyone Included™, promovat de Stanford Medicine X. Denise Silber, pionier eHealth, decorată în Franţa cu Legiunea de Onoare, va fi unul dintre speakeri.
 
Astfel, iCEE.health se adresează deopotrivă guvernanţilor, managerilor de spitale, doctorilor, pacienţilor, antreprenorilor, cercetătorilor, celor din industria farma, designerilor, inginerilor sau celor interesaţi de cum pot folosi tehnologia pentru a fi mai sănătoşi.
 
Doctor, decan asociat al Şcolii Medicale Bart (Londra, Marea Britanie), dar şi antreprenor, Shafi Ahmed este primul chirurg care a transmis live prima intervenţie chirurgicală în realitatea virtuală în 2014. Fiind pasionat de cum tehnologia digitală poate revoluţiona sănătatea, Shafi Ahmed a fondat Virtual Medics şi Medical Realities, startupuri dedicate educaţiei medicale. App-ul Medical Realities este deja disponibil pentru Android, în curând şi pentru Gear VR, Daydream şi iOS.
 
Tot la iCEEhealth 2016, trei studenţi români Iulian-Răzvan Mateşică, Cristian Alexandrescu şi Flavia Oprea au convins juriul Microsoft Imagine Cup că dispozitivul lor dedicat doctorilor ORL merită premiul cel mare. Flavia va prezenta soluţia fantastică şi evoluţia ENTy la un an de la această recunoaştere.
 
Până în prezent, la iCEE.health sunt confirmaţi speakeri din Marea Britanie, Franţa, Statele Unite ale Americii, Germania, Cehia, Olanda, Canada şi România, printre aceştia: Eugene Borukhovich (Bayer) – inteligenţa artificială în sănătate, astăzi; Nick Adkins (#pinksocks) – empatie şi telemedicină; Cristina de Juan (Innovate Medtec) – schimbarea include educaţia medicală; Raluca Badea (Tremdix) – soluţii digitale pentru diagnosticare în neurologie; Casper Smeets (Rockstart) – despre cum un sistem de sănătate se poate schimba doar cu toţi participanţii; Simona Retea – dincolo de magia, cazul copiilor cu nevoi de îngrijire paliativă; Călin Brandabur – tipărirea 3D în sănătate; Aline Noizet (Health 2.0) – digitalul schimbă sistemele de sănătate în Europa sau Thomas Mershon (CBD Global) – ce pot învăţa pacienţii şi doctorii despre marijuana medicinală de la comunităţile online.
 
Puteţi explora lista completă a speakerilor pe pagina iCEE.health.
 
Bilete se pot cumpăra de pe site-ul festivalului aici.
 
Go4it este partener media al evenimentului. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video