În timp ce piața smartphone se prăbușește, Samsung devine cel mai mare producător smartphone din lume

26.08.2020
În timp ce piața smartphone se prăbușește, Samsung devine cel mai mare producător smartphone din lume

Chiar și după scăderea puternică a vânzărilor, Samsung a rămâne pe prima poziție în topul celor mai mari producători smartphone din lume. Asta după ce în urmă cu doar câteva luni ascensiunea Huawei părea de neoprit, producătorul chinez urmând să devină cel mai mare furnizor smartphone din lume. Și chiar a reușit, pentru câteva zile din luna aprilie, să detroneze rivalul Samsumg. Apoi, sancțiunile comerciale impuse de Statele Unite și-au spus cuvântul, blocând ascensiunea companiei suspectate de legături strânse cu Partitul Comunist Chinez.

După un început de an cu semne amenințătoare venite din China, pandemia COVID-19 a măturat începând cu trimestrul Q2-2020 practic întreaga lume, efectele resimțite de industria smartphone și nu numai fiind aproape cataclismice. Fără semne că declinul se va opri aici, vânzările smartphone au căzut la nivel global cu aproape 20%, comparat anului anterior.

Samsung, lider al pieței smartphone pe timpul pandemiei COVID-19

Potrivit unui nou raport publicat de compania de analiză Gartner, Samsung a vâmdit 54,75 milioane de unități în al doilea trimestru al anului 2020, acaparând o cotă de 18,6% din piața smartphone. Cu toate acestea, în ansamblu, vânzările companiei au scăzut cu 27,1% față de perioada similară a anului trecut. În tabăra adversă, Huawei a vândut 54,12 milioane de unități, obținând o cotă de 18,4% din piața smartphone globală, în scădere cu 6,8% față de perioada similară a anului trecut.

Deși compania adresează un segment de piață poziționat aproape exclusiv la gama premium, vânzările Apple au scăzut cel mai puțin în timpul pandemiei, semn că publicul țintă fie nu a fost afectat atât de mult de înrăutățirea condițiilor economice, sau că achiziționarea ultimului model iPhone reprezintă pentru aceștia o prioritate în organizarea bugetului. Cert este că Apple a vândut 38,38 milioane de iPhone-uri Q2-2020, obținând o cotă de 13% din piața smartphone, în scădere cu doar 0,4% față de Q2-2019. Xiaomi și OPPO au vândut 26,09 milioane și, respectiv, 23,61 milioane de unități. Cota de piață a Xiaomi în Q2-2020 a fost de 8,9%, în timp ce cota de piață a OPPO a fost de 8%.

În total, 294,66 milioane de smartphone-uri au fost vândute în toată lumea în timpul intervalul Q2-2020, primele cinci mărci contabilizând două treimi din totalul vânzărilor de smartphone-uri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult