Incendiu la sediul Huawei din China! Un accident a avut loc în laboratoarele de cercetare ale companiei

25.09.2020
Incendiu la sediul Huawei din China! Un accident a avut loc în laboratoarele de cercetare ale companiei

Laboratoarele de cercetare și dezvoltarea ale Huawei din Dongguan, China, sunt în flăcări, anunță presa internațională și locală din China. Cauzele incendiului nu sunt încă cunoscute, însă clădirea afectată este parte a campusului de 1,5 miliarde de dolari al companiei chineze. Conform primelor informații de la fața locului, nu există momentan victime ale incendiului, iar numărul de angajați care se aflau în clădire era oricum mic, deoarece era o clădire încă în construcție.

Incendiul are loc la sediul Huawei din Dongguan

Global Times și Sixth Tone au fost primele publicații care au raportat pe baza acestui incident. De asemenea, multe clipuri de la fața locului au apărut pe rețelele de socializare. Multe articole și postări din social media au dispărut însă la scurt timp, probabil autoritățile chineze încercând să oprească răspândirea panicii în rândul populației sau angajaților Huawei.

Cert este că incendiul pare să fie destul de grav din filmările pe care le avem la dispoziție. Unele clipuri menționează ceva despre o explozie. Conform martorilor, în acea clădire ar putea fi găzduite multe materiale inflamabile precum burete fonoabsorbant și bumbac.

Având în vedere că în 2019, autoritățile SUA au început o campanie agresivă de a bloca Huawei de la piața vestică și că în 2020 a continuat atacurile cu restricții și mai severe, acest accident în laboratoarele de cercetare ale companiei va afecta cu siguranță și mai mult afacerile companiei. Nu este greu de crezut că în aceste laboratoare ar putea fi realizate teste cu dispozitive încă nelansate, teste care vor trebui reluate într-un alt laborator. Ne așteptăm la amânări pentru lansările viitoare de la Huawei.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News