Inventatorul unei criptomonede care valorează 17 miliarde de dolari şi-a vândut toată participaţia

26.12.2017
Inventatorul unei criptomonede care valorează 17 miliarde de dolari şi-a vândut toată participaţia
Charlie Lee, omul care a inventat Litecoin, şi-a vândut toată participaţia pe care o avea în criptomonedă. El a făcut acest lucru pentru a nu mai fi acuzat că publică pe Twitter mesaje despre Litecoin prin care încearcă să-i crească valoarea şi, implicit, să devină mai bogat. Lee a vorbit despre un „conflict de interese”. 
 
Charlie Lee a scris pe Reddit că a donat banii obţinuţi din vânzarea ultimelor criptomonede Litecoin deţinute în scopuri caritabile. El a lucrat înainte pentru companiile Google şi Coinbase. 
 
Lee a creat Litecoin în 2011 ca o laternativă mai ieftină şi mai uşor de obţinut la bitcoin. 

În acest moment, Litecoin este a cincea cea mai mare criptomonedă din lume. Valoarea tuturor unităţilor existente este de aproximativ 17 miliarde de dolari. 

 
Lee nu a oferit detalii despre sumele obţinute din vânzarea de Litecoin, dar a precizat că moneda virtuală i-a adus beneficii financiare considerabile de-a lungul timpului. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult