Jeff Bezos vinde în fiecare an acţiuni Amazon în valoare de 1 miliard de dolari pentru a-şi finanţa compania spaţială

10.04.2017
Jeff Bezos vinde în fiecare an acţiuni Amazon în valoare de 1 miliard de dolari pentru a-şi finanţa compania spaţială

Miliardarul Jeff Bezos a anunţat că vinde în fiecare an acţiuni Amazon în valoare de 1 miliard de dolari pentru a finanţa compania sa spaţială Blue Origin. Aceasta din urmă şi-a propus să ducă turişti în cosmos până la sfârşitul anului 2018. Mai mult, Blue Origin concurează cu SpaceX, condusă de Elon Musk, pentru a duce astronauţi şi provizii la Staţia Spaţială Internaţională.

Antreprenorul nu a spus cât va costa un bilet la bordul capsulei pe care racheta New Sheperd o va duce la o altitudine de 100 de kilometri (la Linia Kármán), acolo unde începe spaţiul cosmic.

Bezos este fondatorul Amazon, cel mai mare retailer online din lume. El are o avere estimată la 75 de miliarde de dolari.

În acest moment Blue Origin lucrează la o nouă rachetă, numită New Glenn. Proiectul costă 2,5 de miliarde de dolari, iar vehiculul va fi suficient de puternic pentru a duce pe orbită sateliţi. Mai mult, racheta va putea fi reutilizată. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult