Jeff Wilcox, inginerul responsabil pentru procesoarele Apple Silicon, a plecat la Intel

07.01.2022
Jeff Wilcox, inginerul responsabil pentru procesoarele Apple Silicon, a plecat la Intel

Jeff Wilcox, directorul diviziei Mac System Architecture, responsabilă în cadrul Apple pentru dezvoltarea procesoarelor Apple Silicon, și-a părăsit de curând postul din cadrul companiei. Acesta se alătură Intel, unde va lucra într-un rol similar, pentru dezvoltarea de arhitecturi pentru toate procesoarele companiei din viitor, din postura de CTO al Engineering Group și Leader al Clien SoC Architecture Team. Acesta a mai lucrat la Intel de două ori în trecut, între 1997 și 2007, iar apoi din nou între 2010 și 2013, înainte să fie angajat de către Apple. Acesta mai are pe CV și un pos de „arhitect principal” la NVIDIA, pentru o perioadă scurtă de timp.

Jeff Wilcox se întoarce la Intel după 8 ani

Printre reușitele care îi sunt atribuite lui Jeff Wilcox se numără noile procesoare Apple Silicon M1, M1 Pro și M1 Max, lansate de Apple în ultimul an. Acestea stau la baza computerelor companiei precum MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini și iMac, dar se regăsesc și în tablete precum iPad Pro. Acestea sunt unele dintre cele mai performante dispozitive din gamele lor, în special datorită procesoarelor performance, cu consum mic de energie și funcțiilor dedicate anumitor cazuri de utilizare speciale.

Apple se află în prezent spre finalul tranziției de doi ani de la procesoare Intel la procesoare Apple Silicon. Din oferta companiei, doar două game de dispozitive nu folosesc în prezent procesoare Apple. Primul ar fi un iMac Pro, care se zvonește că va fi lansat în curând, în timp ce Mac Pro, computerul în format tower al companiei, încă este vândut cu procesoare Intel Xeon.

Update-uri pentru aceste game de produse, cât și generația a doua de procesoare Apple Silicon pentru dispozitivele lansate în 2020 sunt așteptate pe parcursul anului 2022.

„După opt ani extraordinari am decis să plec de la Apple și să urmăresc o nouă oportunitate. A fost o experiență incredibilă și sunt foarte mândru de tot ceea ce am realizat în acest timp, culminând cu tranziția la Apple Silicon cu chipset-urile M1, M1 Pro și M1 Max și sistemele lor. Îmi vor lipsi toți colegii și prietenii de la Apple.

Mă bucur să vă spun că am început să lucrez pe o nouă poziție drept Intel Fellow, Deign Engineering Group CTO și Client SoC Acchitecture la Intel Corporation. Sunt foarte încântat să fiu aici din nou și să lucrez cu echipele extraordinare pentru a ajuta la crearea unor chipset-uri inovatoare. Lucruri mărețe sunt la orizont” a declarat Jeff Wilcox pe profilul său de LinkedIn.

sursa: Apple Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult