Jony Ive, cel care a desenat iPhone-ul pentru Apple, va lucra acum pentru Airbnb

22.10.2020
Jony Ive, cel care a desenat iPhone-ul pentru Apple, va lucra acum pentru Airbnb

Serviciul de booking Airbnb are acum un nou partener pe partea de design. CEO-ul companiei, Brian Chesky, a anunțat că Jony Ive, fostul designer de la Apple, responsabil pentru cele mai de succes produse ale companiei, va colabora cu Airbnb pentru dezvoltarea următoarelor produse și servicii în rolul de consultant de design. Acest parteneriat va fi realizat prin intermediul companiei LoveForm, fondată de Ive în urmă cu un an, când a plecat de la Apple. De altfel, LoveForm colaborează în continuare cu Apple pe bază de proiect.

Jony Ive va dezvolta designul noilor produse și servicii Airbnb

Conform articolului publicat pe blog-ul Airbnb de către Brian Chesky, Ive va lucra direct cu acesta pentru a colabora la inițiativele de design ale noilor produse ale companiei. Acest parteneriat se va întinde pe mai mulți ani și va duce la dezvoltarea echipei interne de design de la Airbnb.

„Jony ne va ajuta să creștem echipa internă de design, pe care o consideră drept una dintre cele mai bune din lume. Știu că este foarte entuziasmat despre această relație care va evolua pentru a deveni o colaborare importantă cu echipa noastră creativă”, a scris Chesky.

În consecință, Alex Schleifer, chief design officer la Airbnb, va face tranziția de la o poziție full time la una part-time. Acesta a fost liderul echipei de design a companiei timp de șase ani. Anunțul vine însă la distanță foarte scurtă de listarea Airbnb la bursă, care este programată pentru luna decembrie.

Aceasta nu este prima dată când Airbnb colaborează cu Jony Ive. Ive și Chesky se cunosc de mai mulți ani, iar Ive a ajutat la realizarea logo-ului companiei în 2014. Chesky a fost și cel care a scris biografia lui Jony Ive în revista Time, în cadrul clasamentului „top 100 cei mai influenți oameni din 2015”.

sursa: Apple Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult