JPMorgan: prețul Bitcoin ar putea atinge 100.000 dolari

05.01.2021
JPMorgan: prețul Bitcoin ar putea atinge 100.000 dolari

Prețul Bitcoin a crescut cu 300% în 2020 și ar putea crește cu încă 300% în 2021, potrivit analiștilor JPMorgan.

Nu se întâmplă prea des ca una dintre cele mai respectate instituții financiar-bancare din lume să vină cu predicții ultra-optimiste pe tema creșterii valorii Bitcoin, însă performanțele demonstrate până acum de principala criptomonedă nu mai pot fi ignorate.

Totuși, analiștii JPMorgan vin și cu un avertisment pentru investitorii dornici să-și diversifice portofoliul în sfera criptomonedelor:

„Deși nu putem exclude posibilitatea ca actuala manie speculativă să se propage în continuare, împingând prețul Bitcoin în sus spre regiunea consensuală între 50.000 dolari – 100.000 dolari, credem că astfel de niveluri de preț s-ar dovedi nesustenabile”.

Cotația monedei Bitcoin a crescut duminică la aproape 35000 de dolari, luând prin surprindere majoritatea analiștilor care așteptau o plafonare în apropierea barierei psihologice de 30000 dolari. Venind ca un ecou pentru avertismentele JPMorgan, prețul Bitcoin a scăzut imediat cu 17% față se maximul atins. Însă episodul de volatilitate nu a speriat investitorii, care au cumpărat fără ezitare monede Bitcoin la preț sub-30000 dolari.

Entuziasmul față de investițiile în criptomonede începe să cuprindă și domeniul așa numitelor alt-coins. Luăm drept exemplu moneda Ethereum, a cărei valoare a crescut peste week-end de la 770 dolari la 1180 dolari, aducând câștiguri fabuloase investitorilor care au cumpărat în prima parte a anului 2020, la prețuri în jurul sumei de 200 dolari. În mod remarcabil, prețul Ethereum se menține deasupra pragului psihologic de 1000 dolari, alimentând așteptările pentru un nou raliu.

JPMorgan percepe Bitcoin ca pe o „alternativă” preferată de investitorii milenari, aflați în căutarea „aurului digital”.

Cu o valoare de piață de 575 miliarde de dolari, prețul Bitcoin ar trebui să crească la 146000 de dolari pentru a se potrivi cu investițiile totale în aur realizate de sectorul privat prin fonduri tranzacționate la bursă sau lingouri și monede.

„Este, așadar, nerealist să ne așteptăm ca alocările către Bitcoin făcute de investitorii instituționali să se potrivească cu cele ale aurului fără o convergență a volatilităților. Este puțin probabil ca o convergență a volatilităților între Bitcoin și aur să se întâmple rapid și este în mintea noastră un proces de mai mulți ani, „A spus JPMorgan.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult