Kaspersky anunţă Threat Lookup, un nou serviciu de informaţii de securitate adresat companiilor

16.01.2017
Kaspersky anunţă Threat Lookup, un nou serviciu de informaţii de securitate adresat companiilor

Promiţând să ajute companiile să-şi îmbunătăţească răspunsul la incidente de securitate acţionând pe baza unor informaţii de securitate verificate, Kaspersky Threat Lookup oferă acces la mai mulţi petabytes de informaţii globale de securitate, actualizate aproape în timp real.

Potrivit companiei, echipele de securitate IT din companii pot apela la ajutorul Kaspersky Threat Lookup pentru a micşora timpul de reacţie în cazul unui incident şi îmbunătăţi capacitatea de analiză. Odată ce un ofiţer de securitate IT din companie a identificat indicatori suspecţi, aceştia pot fi introduşi în interfaţa de service web. Utilizatorii primesc, la rândul lor, informaţii relevante şi bine structurate, despre o potenţială ameninţare, cu ajutorul cărora poate fi identificat un atac în desfăşurare.

Informaţiile Kaspersky Lab sunt colectate din mai multe surse, inclusiv din reţeaua de securitate Kaspersky Lab, din monitorizarea botnet-urilor şi web crawlers. Aceste date sunt verificate de echipa de cercetare Kaspersky Lab şi corelate automat. Soluţia le oferă ofiţerilor de securitate din companii posbilitatea de a investiga rapid sursa problemei, de a face diferenţa între acţiuni potenţial maligne şi unele benigne şi de a obţine date pentru a investiga incidentele rapid şi eficient. În ansamblu, Kaspersky Threat Lookup le permite operatorilor SOC să îşi organizeze activitatea în funcţie de urgenţa problemelor şi să reacţioneze adecvat în cazul unui scenariu tipic, cu sute de alerte primite în fiecare zi.

În 2016 ne-am extins rapid serviciile de informaţii de securitate, inclusiv cu Threat Data Feeds, ca să le putem oferi companiilor informaţiile necesare pentru o detecţie mai rapidă. Pentru a reduce însă în mod semnificativ costurile de recuperare în urma unui incident, companiile trebuie să îşi perfecţioneze şi răspunsul şi capacitatea de analiză – adică trebuie să înţeleagă problema, să identifice cauza evenimentului de securitate şi să colecteze informaţiile necesare pentru a neutraliza ameninţarea. Portalul Kaspersky Threat Lookup răspunde direct acestor provocări. Serviciul oferă acces rapid la informaţiile Kaspersky Lab despre ameninţări, direct din sursele cloud, si conţine informaţii detaliate”, spune Veniamin Levtsov, Vice President, Enterprise Business la Kaspersky Lab.

Unul dintre primii clienţi ai serviciului Kaspersky Threat Lookup este INTERPOL. Kaspersky Lab a acordat acces la informaţiile sale despre ameninţări, conform acestui acord, pentru a contribui la investigarea criminalităţii cibernetice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult