Lenovo a raportat un profit în creştere cu 64% în cel de-al doilea trimestru

Autori: Adrian Popa, Departamentul Economic 18.08.2016
Lenovo a raportat un profit în creştere cu 64% în cel de-al doilea trimestru

Lenovo, cel mai mare producător de computere personale la nivel mondial, a anunţat profituri în creştere cu 64% în al doilea trimestru al anului, ajutat de o vânzare de active, potrivit Bloomberg.

Compania a anunţat, însă, că divizia de telefoane mobile a pierdut din nou bani, în condiţiile în care pariul de 3 miliarde de dolari pe care l-a făcut prin achiziţia Motorola încă nu a dat randamentul dorit.

Lenovo a raportat joi un profit net în creştere cu 64%, la 173 de milioane de dolari, comparativ aceeaşi perioadă a anului trecut, când profitul a fost afectat de costurile de restructurare. Câştigul de 132 de milioane de dolari obţinut din vânzarea unor proprietăţi imobiliare din Beijing a ajutat de asemenea compania să depăşească cu mult ţinta de 130,1 mil. estimată de analişti.

Totuşi, compania care a cumpărat divizia de telefonie mobilă a Motorola în 2014, a anunţat că livrările de smartphone-uri au scăzut cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, Lenovo a anunţat că cel mai probabil divizia mobile nu va face profit până la jumătatea anului viitor.