Lenovo a raportat un profit în creştere cu 64% în cel de-al doilea trimestru

Lenovo a raportat un profit în creştere cu 64% în cel de-al doilea trimestru

Lenovo, cel mai mare producător de computere personale la nivel mondial, a anunţat profituri în creştere cu 64% în al doilea trimestru al anului, ajutat de o vânzare de active, potrivit Bloomberg.

Compania a anunţat, însă, că divizia de telefoane mobile a pierdut din nou bani, în condiţiile în care pariul de 3 miliarde de dolari pe care l-a făcut prin achiziţia Motorola încă nu a dat randamentul dorit.

Lenovo a raportat joi un profit net în creştere cu 64%, la 173 de milioane de dolari, comparativ aceeaşi perioadă a anului trecut, când profitul a fost afectat de costurile de restructurare. Câştigul de 132 de milioane de dolari obţinut din vânzarea unor proprietăţi imobiliare din Beijing a ajutat de asemenea compania să depăşească cu mult ţinta de 130,1 mil. estimată de analişti.

Totuşi, compania care a cumpărat divizia de telefonie mobilă a Motorola în 2014, a anunţat că livrările de smartphone-uri au scăzut cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, Lenovo a anunţat că cel mai probabil divizia mobile nu va face profit până la jumătatea anului viitor.

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult