Lenovo a raportat un profit în creştere cu 64% în cel de-al doilea trimestru

Lenovo a raportat un profit în creştere cu 64% în cel de-al doilea trimestru

Lenovo, cel mai mare producător de computere personale la nivel mondial, a anunţat profituri în creştere cu 64% în al doilea trimestru al anului, ajutat de o vânzare de active, potrivit Bloomberg.

Compania a anunţat, însă, că divizia de telefoane mobile a pierdut din nou bani, în condiţiile în care pariul de 3 miliarde de dolari pe care l-a făcut prin achiziţia Motorola încă nu a dat randamentul dorit.

Lenovo a raportat joi un profit net în creştere cu 64%, la 173 de milioane de dolari, comparativ aceeaşi perioadă a anului trecut, când profitul a fost afectat de costurile de restructurare. Câştigul de 132 de milioane de dolari obţinut din vânzarea unor proprietăţi imobiliare din Beijing a ajutat de asemenea compania să depăşească cu mult ţinta de 130,1 mil. estimată de analişti.

Totuşi, compania care a cumpărat divizia de telefonie mobilă a Motorola în 2014, a anunţat că livrările de smartphone-uri au scăzut cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, Lenovo a anunţat că cel mai probabil divizia mobile nu va face profit până la jumătatea anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult